Ανεβαίνει όσο μπορεί η ανεργία-Δραματικές εκτιμήσεις από την Εurobank

anergia-ompreles
Γροθιά στην όποια ελπίδα των Ελλήνων, αποτελεί η εβδομαδιαία εκτίμηση της Εurobank, που προβλέπει ότι ξεπερνά κάθε σχέδιο η άνοδος της ανεργίας και πως το ενδεχόμενο να επαληθευτεί το σενάριο του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού για πληθωρισμό -0,5% το 2015, είναι πλέον όνειρο θερινής νυκτός.
Η Εurobank, εστιάζει στην μη δημιουργία πληθωριστικών πιέσεων 2,5% το 4ο τρίμηνο", στην αύξηση των συντελεστών του φόρου προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) σε πολλές κατηγορίες προϊόντων, που συμβάλουν ελάχιστα στην βελτίωση της εικόνας.
Μιλά για τη μη δυνατότητα αντιστάθμισης των αποπληθωριστικών πιέσεων που προκαλεί η ασθμαίνουσα εγχώρια ζήτηση και οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου, ενώ στο καίριο σημείο  του ποσοστού της ανεργίας, γνωστοποιεί ότι διατηρείται αμετάβλητο τον Ιούλιο 2015.

"Διαμορφώθηκε στο 24,99% από 25,03% τον Ιούνιο 2015. Ο αριθμός των απασχολούμενων, των ανέργων και του εργατικού δυναμικού, ανήλθε στα 3.591, 1.197 και 4.788 χιλιάδες άτομα, αντίστοιχα. Για το σύνολο του έτους, αναμένουμε το ποσοστό ανεργίας να ξεπεράσει το 26% και να αυξηθεί περαιτέρω το 1ο εξάμηνο 2016. Όσο πιο γρήγορα επιστρέψει ο ρυθμός μεταβολής των επενδύσεων σε θετικό πρόσημο, τόσο πιο γρήγορα θα αντιστραφεί η προαναφερθείσα προβλεπόμενη τάση", εκτιμούν οι αναλυτές της τράπεζας.

www.dikaiologitika.gr

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ποιο είναι το σχέδιο δράσης της Κομισιόν για τις ελλείψεις προσωπικού - Οι Ευρωπαίοι Επίτροποι Schmit και Ferreira εξηγούν στο Skaigr

Εκατομμύρια άνεργοι στην Ευρώπη αλλά επιχειρήσεις δε βρίσκουν προσωπικό - Τι λένε οι Ευρωπαίοι Επίτροποι Νικολά …