Νέα προγράμματα για προσλήψεις νέου προσωπικού σε επιχειρήσεις, μέσω ΕΣΠΑ από τον ΟΑΕΔ

job

Νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας θα ανακοινωθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, το οποίο σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα απευθυνθεί σε 10.000 άτομα και επιχειρήσεις, κόστους 65 εκατ. ευρώ, θα καλυφθούν από ΕΣΠΑ, τον ΟΑΕΔ και από εθνικούς πόρους.

Όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM", "είναι ένα πρόγραμμα πολύ σημαντικό και φιλόδοξο, που θα δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε προσλήψεις νέου προσωπικού.

Ανέφερε ότι το ΕΣΠΑ με τη μορφή που το γνωρίζαμε όπως σήμερα ανήκει στο παλιό πολιτικό σύστημα και το αφήνουμε πίσω μας και πρόσθεσε πως βασική προτεραιότητα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι για την κυβέρνηση η απλοποίηση των διαδικασιών, η πλήρης διαφάνεια στην κατεύθυνση των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων και η διάχυση της ωφελιμότητας που προκύπτει από την αξιοποίηση αυτών των πόρων στο σύνολο της κοινωνίας.

"Δεν μπορούν οι πόροι αυτοί να κατευθύνονται σε λίγους και εκλεκτούς, βάσει αδιαφανών διαδικασιών. Πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα και ειδικά μεροληπτικά υπέρ των νέων επαγγελματιών, των νέων επιχειρηματιών, των νέων επιστημόνων που βιώνουν την κρίση και αυτό θα αποτυπωθεί και στις προσκλήσεις των προγραμμάτων, οι οποίες θα δημοσιοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα" είπε ο κ. Χαρίτσης.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στίγκας: Επειδή υπάρχουν νεκροί που πρέπει να δικαιωθούν συντασσόμαστε με την πρόταση μομφής

Ο πρόεδρος των "Σπαρτιατών" αφού τόνισε ότι το κόμμα του «αποδοκιμάζει και καταδικάζει την αντιλαϊκή …