Πάτρα: Απολύσεις συνέχεια στο Οικοτροφείο Ίρις

ρρ

Την ώρα που οι ανάγκες αυξάνουν, οι εργαζόμενοι λιγοστεύουν από τις απανωτές απολύσεις στην  Εταιρείας Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιών & Ενηλίκων (Ε.Π.Ψ.Υ.Π.Ε. ΙΡΙΣ), που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο λουκέτο  το "Οικοτροφείο Ίρις", που εδρεύει στην περιοχή του Ρίου Πάτρας.

Το Υπουργείο Υγείας παραμείνει αμέτοχο και δεν συναντάται με το προσωπικό παρά τα συενχόμενα διαβήματά του, με αποτέλεσμα σήμερα στο Οικοτροφείο να έχουν απομείνει 4 νοσηλευτές.

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι σημειώνουν:

«Είμαστε εργαζόμενοι  στο Οικοτροφείο ΙΡΙΣ Αχαΐας που ανήκει στην Ε.Π.Ψ.Υ.Π.Ε. ΙΡΙΣ και θέλουμε να σας αναφέρουμε τα κάτωθι:

Η Διοίκηση το τελευταίο διάστημα προέβη σε 7 απολύσεις χωρίς να υπάρχει λόγος . Ο λόγος που ανέφερε σε προφορικές συνομιλίες ήταν για να ξεκουραστούμε. Από 1/5/2015 στη βραδινή βάρδια  εργάζεται ένα άτομο το οποίο τις περισσότερες φορές είναι ανειδίκευτος εργάτης ενώ θα έπρεπε να είναι δύο άτομα το ένα εκ των οποίων νοσηλευτής.  Η μονάδα θα έπρεπε να έχει 7 νοσηλευτές ενώ έχει 4.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΨΥΠΕ ΙΡΙΣ επικοινωνεί με το προσωπικό κατά τη διάρκεια των απογευματινών βαρδιών  και απειλεί και τρομοκρατεί το προσωπικό πως αν δεν υπακούμε πιστά σε αυτόν θα μας απολύσει. Η διοίκηση φρόντισε να καλύψει τη θέση της Διοικητικά Υπευθύνου με μέλος του ΔΣ και συγγενικό πρόσωπο του Προέδρου της Ε.Π.Ψ.Υ.Π.Ε ΙΡΙΣ

Οι βάρδιες πλέον καθορίζονται από τη Διοίκηση της Ε.Π.Ψ.Υ.ΠΕ ΙΡΙΣ και όχι από την Επιστημονικά Υπεύθυνη.

7/7/2015 Πραγματοποιήθηκε έλεγχος από επιθεωρητές υγείας και παρατηρήθηκαν οικονομικές ατασθαλίες από τη πλευρά της Διοίκησης. Αναμένεται το πόρισμα των επιθεωρητών.

Λόγω παραίτησης της ψυχιάτρου από 10/9 δεν υπάρχει ψυχίατρος να παρακολουθεί και συνταγογραφήσει τη φαρμακευτική αγωγή των ψυχικά ασθενών με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνεται χειρότερη και επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα ασθενών και προσωπικού.»

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Περιοχές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο 20.4.2024

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα προκαλεί επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο …