Πρόγραμμα εκπαιδευτικών κινητοποιήσεων ανά την Ελλάδα

sxoleio
Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, οι οποίοι όμως νωρίτερα σε πολλές πόλεις έχουν προγραμματίσει κινητοποιήσεις, διεκδικώντας μία σειρά αιτημάτων, όπως να παύσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις , να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία.
Αρχικά συγκέντρωση για δίωξη εκπαιδευτικού Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης για την αθώωση της διωκόμενης εκπαιδευτικού Ν. Ορφανοπούλου, διοργανώνει στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. και Δ.Ε. Αττικής την Τρίτη 20 Οκτωβρίου ώρα 10.30π.μ . με διευκολυντική στάση εργασίας, 10π.μ.- 1μ.μ. ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Περικλής», που σε ανακοίνωσή του σηεμιώνει:
«Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015 εκδικάζεται από το Α΄ Τμήμα του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. & Δ. Ε. Αττικής η υπόθεση της συναδέλφισσάς μας Νατάσας Ορφανοπούλου, δασκάλας του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής, η οποία με απόφαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης έχει παραπεμφθεί κατηγορούμενη για «Άσκηση κριτικής των πράξεων της Προϊσταμένης Αρχής », παράπτωμα το οποίο συνιστά παράλληλα «αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά».
Στις Σέρρες
Διαμαρτυρία για την μεταφορά μαθητών Μουσικού Σχολείου Σερρών, με αποστολή υπομνήματος, έκανε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του μουσικού σχολείου Σερρών, με τον σύλλογο να γνωστοποιεί ότι:
«Προκαλεί έντονο προβληματισμό και ιδιαίτερη ανησυχία στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Σερρών το γεγονός ότι ενώ από της 9 Σεπτεμβρίου έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Τεύχος Δεύτερο και Αρ.Φύλλου 1931 ΚΥΑ με Αριθμό. 31636/2015 με την οποία η μεταφορά των μαθητών των μουσικών σχολείων από τον τόπο διαμονής τους ή από συγκεκριμένο τόπο συγκέντρωσης στο σχολείο που φοιτούν και αντίστροφα πραγματοποιείται χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς ένας μεγάλος αριθμός μαθητών συνεχίζουν να πληρώνουν εισιτήριο για την μεταφορά τους.
Στο Μουσικό Σχολείο σήμερα φοιτούν 350 μαθητές προερχόμενοι από όλο τον νομό Σερρών. Για την μετακίνησή τους προς και από το σχολείο έχουν μισθωθεί 8 λεωφορεία των υπεραστικών ΚΤΕΛ δυναμικότητας 400 θέσεων και με τα οποία μετακινούνται περί τα 150 άτομα (δωρεάν) ενώ υπάρχουν και άλλα 4 λεωφορεία των αστικών ΚΤΕΑΛ δυναμικότητας τουλάχιστον 180 θέσεων και που με τα οποία 40 περίπου μαθητές μετακινούνται δωρεάν και περίπου άλλοι 130 πληρώνουν εισιτήριο.
Φυσικά υπάρχουν και ορισμένοι μαθητές οι οποίοι πάνε στο σχολείο είτε με τα πόδια είτε με μεταφορικά μέσα των γονέων τους. Ουσιαστικά για την μεταφορά των περίπου 320 μαθητών αποζημιώνονται από το κράτος περί των 580!!!!! θέσεων σε αστικά και υπεραστικά λεωφορεία ενώ ταυτόχρονα απαιτείται και ένα ποσό άνω των 20000 ευρώ ετησίως που καλούνται να καταβάλουν οι γονείς από το όλο και περισσότερο συρρικνωμένο εισόδημά τους.
Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι με την πλήρη εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης όχι μόνο επιπλέον δαπάνη δεν δημιουργεί στον κρατικό προϋπολογισμό αλλά αντιθέτως του εξοικονομεί και ένα σημαντικό χρηματικό ποσό ετησίως».
Στο Ρέθυμνο
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ρεθύμνης καλεί τα διοικητικά συμβούλια των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Ρεθύμνου, καθώς και αντιπροσωπείες των δεκαπενταμελών συμβουλίων των μαθητικών κοινοτήτων σε συμβολική παράσταση – συμπαράσταση διαμαρτυρίας στο Λύκειο Ανωγείων, την Δευτέρα,19 Οκτωβρίου και ώρα 12:00μ.μ.
Όπως αναφέρει, πρόκειται για «μία ύστατη προσπάθεια αποκατάστασης της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων με την αυτονόητη στελέχωση σε εκπαιδευτικό δυναμικό, που εδώ και τόσο καιρό απουσιάζει. Η συμβολή όλων μας κρίνεται απαραίτητη ,καθώς η παιδεία μας αφορά όλους και η έλλειψή της οδηγεί σε παραβατικές συμπεριφορές που κατάφωρα καταδικάζουμε, απ” όπου κι αν προέρχονται. Μοναδικός τρόπος διεκδίκησης είναι η συλλογική και αλληλέγγυα δράση με γνώμονα την αποκατάσταση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με την πρόσληψη εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης σε όλα τα σχολεία του Νομού Ρεθύμνης».

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …