Σύμφωνο Συμβίωσης-Πιστοποιητικό γάμου=Ισοδύναμα για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών

simbiosi
Το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο του κάνει γνωστό ότι με νόμο έχει αναγνωριστεί το σύμφωνο συμβίωσης για την επιπλέον μοριοδότηση των μεταθέσεων και των τοποθετήσεων μονίμων εκπαιδευτικών, τονίζοντας πως καθίσταται προφανές ότι η μοριοδότηση θα πρέπει να ισχύει και για την περίπτωση των διαδικασιών τοποθέτησης αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες της περιοχής πρόσληψής τους και ως εκ τούτου το εν λόγω έγγραφο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται για τις εν λόγω διαδικασίες όπως το πιστοποιητικό γάμου.
Οι διατάξεις του νόμου αναφέρουν:
«Η συμφωνία δύο ενήλικων ετερόφυλων προσώπων με την οποία οργανώνουν τη συμβίωσή τους (σύμφωνο συμβίωσης) καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο. Η ισχύς της συμφωνίας αρχίζει από την κατάθεση αντιγράφου του συμβολαιογραφικού εγγράφου στον ληξίαρχο του τόπου κατοικίας τους, το οποίο καταχωρείται σε ειδικό βιβλίο του Ληξιαρχείου».
Το υπουργείο Παιδείας στην εγκύκλιο του αναφέρει επίσης ότι προκειμένου να ληφθεί υπόψη το σύμφωνο συμβίωσης για τις διαδικασίες των τοποθετήσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία που περιγράφεται περί σύστασης και ισχύος του εν λόγω εγγράφου πριν τη δημοσίευση των σχετικών προσλήψεων αναπληρωτών, ήτοι πριν την ανάρτηση των σχετικών πινάκων με τα ονόματα των προσληφθέντων εκπαιδευτικών στο διαδίκτυο.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 4% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο του 2024

Οι άνδρες ανήλθαν σε 345.445 άτομα (ποσοστό 35,4%) και οι γυναίκες ανήλθαν σε 630.928 άτομα …