Όλες τις συντάξεις "σφάζει" το προωθούμενο Ασφαλιστικό

asfalistika

Παλαιοί και νέοι συνταξιούχοι θα πληρώσουν τη σφαγή των συντάξεων που φέρνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο θα έρθει στη Βουλή εντός του Νοεμβρίου.

Oι ειδικοί στην κοινωνική ασφάλιση εκτιμούν ότι αν εφαρμοστούν τα μέτρα που προτείνει η Επιτροπή Σοφών, οι νυν συνταξιούχοι με συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ κινδυνεύουν να χάσουν από μία έως τρεις συντάξεις ετησίως εξαιτίας του επαναϋπολογισμού του ποσού της σύνταξής τους.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», oι μειώσεις θα κυμανθούν από 20% έως 30% στις υψηλές συντάξεις, με αποτέλεσμα ένας συνταξιούχος των 1.300 ευρώ (σύνολο κύριας και επικουρικής) να έχει ετήσια απώλεια 3.900 ευρώ (μείωση 25%). Δηλαδή θα χάσει 3 συντάξεις.

Παράλληλα, τόσο οι νέοι ενιαίοι κανόνες για τον υπολογισμό των συντάξεων (σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, ιδιωτικό τομέα) όσο και η ενοποίηση όλων των ασφαλιστικών ταμείων θα δημιουργήσουν νέο τοπίο για τους νέους συνταξιούχους με συντάξεις τύπου ΙΚΑ και μικρότερες από τις σημερινές.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Στη λίστα των 35 υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι Μάριος Αθανασίου, Ευάγγελος Αντώναρος, …