Υπερψηφίστηκε εν μέσω αντιπαραθέσεων των πολιτικών αρχηγών το πολυνομοσχέδιο(VIDEO)

βουληηη

Νεότερη Ενημέρωση 11.20

Με 154 ψήφους υπέρ από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ψηφίστηκε, κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας, το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα. Σύσσωμη η αντιπολίτευση με 140 βουλευτές, καταψήφισε επί της αρχής .

Ωστόσο, από την κυβερνητική πλειοψηφία υπήρξε επί των άρθρων μία διαφοροποίηση, αυτή του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος καταψήφισε τα 6 άρθρα του νομοσχεδίου (1,2,5,10,13,21).

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 294 συνολικά βουλευτές.

Απουσίασαν, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, οι βουλευτές της ΝΔ 'Αδωνις Γεωργιάδης και 'Αννα Καραμανλή, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και ο Γιάννης Μανιάτης όπως και η Κατερίνα Μάρκου από το Ποτάμι.

Παρότι όλοι απέστειλαν επιστολή προς το προεδρείο η οποία ταυτιζόταν με τη θέση του κόμματός τους δεν προσμετρήθηκε στο αποτέλεσμα καθώς εκφράζει απλώς πρόθεση ψήφου.

Η ΝΔ, ψήφισε «όχι» σε όλα, εκτός από το άρθρο 14.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη , ψήφισε «όχι» σε όλα, εκτός από τα άρθρα 14 και 17.

Το Ποτάμι, ψήφισε «όχι» σε όλα, εκτός από το άρθρο 10.

Η Ένωση Κεντρώων, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ καταψήφισαν όλα τα άρθρα.

Σημειώνεται ότι η ονομαστική ψηφοφορία έγινε επί 8 άρθρων που είχαν ζητήσει τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και ΚΚΕ.

Και ειδικότερα στα άρθρα:

-1, για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις

-2, για τα φορολογικά θέματα

-5, για τις ρυθμίσεις των εκατό δόσεων

-10, για ζητήματα δημοσιονομικής διαχείρισης και ελεγκτικό συνέδριο.

-13, για τις αλλαγές που αφορούν στα ανταποδοτικά τέλη των ΟΤΑ

-14, για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις

-17 για ζητήματα σιδηροδρομικών σταθμών και αναδιάρθρωση ΟΑΣΑ

-21, το οποίο προβλέπει ότι η ειδική εισφορά των συνταξιούχων της επικουρικής ασφάλισης, η οποία τηρείται σε λογαριασμό του ΑΚΑΓΕ, δε μπορεί να χρησιμοποιείται στο εξής για την κάλυψη ελλειμμάτων των Επικουρικών Ταμείων και του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων.





Αρχική Ενημέρωση 16.41

Στην Ολομέλεια της Βουλής έχει επικεντρωθεί το Ελληνικό ενδιαφέρον για την συζήτηση και την ψήφιση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα που θα ξεκλειδώσει τη δόση ύψους 2 δισ. ευρώ.

Η ψήφισή του τα μεσάνυχτα θα σημάνει και την αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο τμήμα του Ελληνικού λαού.

Με τις ονομαστικές ψηφοφορίες, επί της αρχής του πολυνομοσχεδίου -που έχει ζητήσει το ΚΚΕ- και επί ορισμένων άρθρων, τις οποίες αναμένεται να ζητήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, το τρίτο μνημόνιο θα προχωρήσει το έργο του...

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αύριο στις 11:00 η συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου

Στο υπουργικό συμβούλιο θα γίνει η εισήγηση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με …