Φοιτητές στο ρόλο δασκάλων με τη μορφή της πρακτικής άσκησης

φοιτητεσ

Με την πρακτική άσκηση των φοιτητών, σκοπέυουν οι αρμόδιοι να λύσουν το μείζον πρόβλημα με τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση πολλών δήμων της χώρα!

Με έγγραφο του το υπουργείο Παιδείας, οι φοιτητές των τμημάτων Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας , Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας μπορούν να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση σε σχολικές μονάδες αρμοδιότητας των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Γρεβενών, Δράμας, Εβρου, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Κοζάνης, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων και Χαλκιδικής κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2015-16, διευκρινίζοντας ότι η άδεια για πρακτική άσκηση χορηγείται εφόσον υπάρχει σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών της τάξης με τις προϋποθέσεις που ακολουθούν:

Πριν από τις επισκέψεις των φοιτητών στα σχολεία να προηγείται ενημέρωση και σύμφωνη γνώμη των οικείων Σχολικών Συμβούλων και του Διευθυντή Π.Ε.

Να προηγηθεί ενημέρωση των γονέων των μαθητών από τον Διευθυντή του σχολείου αναφορικά με την επίσκεψη των φοιτητών στο σχολείο και για τη συμμετοχή των μαθητών στην πρακτική άσκηση να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των γονέων τους.

Οι φοιτητές να έχουν μαζί τους τη φοιτητική τους ταυτότητα και να συνοδεύονται από τον υπεύθυνο καθηγητή, ο οποίος θα καταθέτει στον Διευθυντή κάθε σχολείου έγγραφο του Τμήματος, όπου θα αναγράφονται τα ονόματα των φοιτητών που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη πρακτική άσκηση.

Οι ημέρες και ώρες των επισκέψεων των φοιτητών στα σχολεία θα καθορίζονται μετά από επικοινωνία του υπεύθυνου καθηγητή με τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων. Οι φοιτητές να ισοκατανεμηθούν στα σχολεία και ο αριθμός τους να μην υπερβαίνει το διπλάσιο της λειτουργυτότητας της σχολικής μονάδας.

Η πρακτική άσκηση να γίνεται κατά τη διάρκεια του μαθήματος της θεατρικής Αγωγής και να παρευρίσκεται υποχρεωτικά και ο αντίστοιχος εκπαιδευτικός της τάξης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των φοιτητών να μη διανεμηθούν ερωτηματολόγια ή υλικό οποιοσδήποτε μορφής (έντυπης ή ηλεκτρονικής) και να μην πραγματοποιηθούν συνεντεύξεις με τους μαθητές ή συλλογή στοιχείων πάνω στις παιδαγωγικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις της διδακτικής διαδικασίας με βιντεοσκόπηση ή μαγνητοφώνηση της διδασκαλίας.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οι αγρότες απέκλεισαν το τελωνείο Λάρισας

Δίνοντας συνέχεια στον δίκαιο αγώνα επιβίωσης, οι αγρότες που παραμένουν στο μπλόκο Πλατυκάμπου προχώρησαν το πρωί της …