Στα δικαστήρια οι συμβασιούχοι του ΕΚΠΑ

ekpa

Την Δευτέρα το πρωί στα δικαστήρια της Πρώην Σχολής Ευελπίδων, κτήριο 9, αίθουσα 16, συνεχίζεται η εκδίκαση των αγωγών των συμβασιούχων του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι ζητούν από την δικαιοσύνη να τους αναγνωρίσει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, που σημαίνει εξαρτημένη σχέση εργασία με το ΕΚΠΑ.

Είναι χαρακτηριστική ηανακοίνωση  του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία:

«Η ξαφνική απόφαση των πρυτανικών Αρχών να προβούν σε επίσπευση της εκδίκασης των αγωγών (η αρχική ημερομηνία είχε οριστεί για τα τέλη Μαρτίου του 2016), στέρησαν από το Πανεπιστήμιο και τους συμβασιούχους την ευκαιρία να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση για τη φύση των συμβάσεων και την από κοινού άσκηση πιέσεων προς την πολιτική ηγεσία για να δώσει μία μόνιμη λύση στο πρόβλημα.

Καλούμε τη Διοίκηση, την ύστατη στιγμή, να ανακαλέσει την κλήση και θα διαλύσει το κλίμα ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό στους συμβασιούχους του ΕΚΠΑ για το καθεστώς εργασίας τους, δίνοντας παράλληλα παράταση σε όλες τις συμβάσεις με ΙΚΑ για αρκετό χρονικό διάστημα, ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος που απαιτείται για τη διευθέτηση του προβλήματος».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …