Έρχεται δεύτερη έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης

eyro-620x371

Η άρση των κοινωνικών αδικιών προς τους πληγέντες χαμηλόμισθους και ταλαιπωρημένους επαγγελματίες που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, περνά μέσα από σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, για την εφαρμογή και δεύτερης έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης!

Η δήλωση έγινε από τoν υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, ερωτηθείς για δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας που επισημαίνει ότι το ασφαλιστικό φέρνει "ψαλίδι" στους μισθούς, ο οποίος τόνισε:
«Το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης είναι σύστημα αλληλεγγύης. Πρέπει να δούμε το μέτρο που αρμόζει στον καθένα και πού μπορεί πραγματικά. Πρέπει να καταργήσουμε ένα σύστημα που δημιουργεί οφειλέτες, διωκόμενους, ανήμπορους.»

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει εισφορά σε μισθούς άνω των 1.200 ευρώ. Μεγαλύτερες θα είναι οι επιβαρύνσεις για τις αποδοχές άνω των 2.000 ευρώ.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στη συνεδρίαση σήμερα του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, πρόκειται να παρουσιάσει το νέο σχέδιο και θα υποστηρίζει την πρόταση της Επιτροπής Σοφών για τη δημιουργία αποθεματικού στην οποία θα εισφέρουν οι υψηλόμισθοι εργαζόμενοι.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος στη Βουλή: Ο κ. Μητσοτάκης είναι που πρέπει να απολογηθεί αύριο

Ο Σ. Φάμελλος απηύθυνε συγκεκριμένα ερωτήματα ενόψει της ομιλίας του Κώστα Αχ. Καραμανλή, ζητώντας να …