Αθωώθηκαν οι συνδικαλιστές στη Σάμο

samos-ergaz-ratsismos

Αθώοι κρίθηκαν οι τρεις συνδικαλιστές του νοσοκομείου της Σάμου που δικάζονταν για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση σωματείων και φορέων της Σάμου, ενάντια σε αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες», στην οποία είχε καλέσει η Χρυσή Αυγή, στις 27 Απρίλη του 2013.

Η Ουρανία Μητσάκη - Αποστόλου, ο Σταμάτη Φιλιππής και ο Νίκος Μπαρμπατζάς, απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες με αντίστοιχη πρόταση του εισαγγελέα και απόφαση του δικαστηρίου.

Κατά τη διάρκεια της δίκης οι συνήγοροι υπεράσπισης τους σημείωσαν ότι κανείς από τους τρεις κατηγορουμένους ή και τους συγκεντρωθέντες πολίτες, δεν παρεμπόδισε τα έξι μέλη της «Χρυσής Αυγής» Σάμου να εισέλθουν στο Τμήμα Αιμοδοσίας και να δώσουν αίμα, υπογράφοντας το αντίστοιχο έγγραφο περί ελεύθερης και απρόσκοπτης διάθεσής του όπου υπάρχει ανάγκη, βάσει των διεθνών ανθρωπιστικών όρων και των κανόνων δικαίου.

Όπως κατέθεσε μία μάρτυρας, η οποία εργάζεται ως επισκέπτρια υγείας, την ημέρα της αιμοδοσίας ασθενής χρειαζόταν άμεσα αίμα καθώς βρισκόταν στο χειρουργείο έπειτα από αυτοσχέδια άμβλωση και όταν οι χρυσαυγίτες αιμοδότες έμαθαν ότι η γυναίκα ήταν Βουλγάρα αρνήθηκαν να δώσουν αίμα.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις και των λοιπών μαρτύρων, η συγκέντρωση ήταν ειρηνική και δεν διαδραματίστηκαν επεισόδια απώθησης των μελών της «Χρυσής Αυγής», καθώς κανείς τους δεν αποπειράθηκε καν να εισέλθει στην Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Σάμου και να προσφέρει αίμα, παρότι το τμήμα λειτούργησε κανονικά και έγιναν επτά λήψεις από εθελοντές μέσα στη μέρα.

«Μας φώναζαν φασίστες…» τόνισε στην κατάθεσή του ο επικεφαλής της «Χρυσής Αυγής» Σάμου Βασίλης Ζαβιτσάνος ισχυριζόμενος πως παρεμποδίστηκε λεκτικά από τους συγκεντρωμένους πολίτες  η ομάδα που ήθελε να δώσει αίμα «μόνο για Έλληνες».

Ωστόσο, όπως δημοσίευσε το tvxs.gr,  δεν έδωσε καμία σαφή απάντηση όταν ο συνήγορος υπεράσπισης τον ρώτησε γιατί κάτι τέτοιο θεωρήθηκε ως ύβρη.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη - Οργανωμένος μηχανισμός της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δίκαιου

Συνυποβάλλαμε την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση γιατί έχουμε ως θέση αρχής τη συνεργασία των …