Δημιουργήστε ένα βιογραφικό κατάλληλο και για τις 28 χώρες της ΕΕ

βιογραφικο

Θέλετε να διευρύνετε την αναζήτηση εργασίας και σε άλλες χώρες της ΕΕ; Η μορφή του βιογραφικού διαφέρει από χώρα σε χώρα και οι κανόνες σύνταξής του ποικίλουν σημαντικά. Πώς μπορείτε να είστε σίγουρος ότι προβάλλετε αποτελεσματικά τα προσόντα σας και τις γλωσσικές σας δεξιότητες σε κάθε πολιτισμικό περιβάλλον;

Ανακαλύψτε το Europass! Εδώ και δέκα χρόνια το Europass έχει βοηθήσει 50 εκατομμύρια άτομα να συντάξουν το βιογραφικό τους. Συμβάλλετε και εσείς στην προσπάθεια να καταστεί το Europass το κατάλληλο πλαίσιο για τη διαδικτυακή δημιουργία και τροποποίηση των βιογραφικών σημειωμάτων με βάση ένα τυποποιημένο πρότυπο.

Το Europass είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο το οποίο σας επιτρέπει να προσαρμόσετε βήμα προς βήμα το υπάρχον μοντέλο. Παρέχονται κατευθυντήριες γραμμές και συμβουλές ούτως ώστε να είστε σίγουρος ότι παρουσιάζετε τον «καλύτερό σας εαυτό». Το μοντέλο, το οποίο χρησιμοποιείται σε ολόκληρη την Ευρώπη, θα σας βοηθήσει να πετύχετε τον στόχο σας και να συντάξετε ένα βιογραφικό που είναι αποτελεσματικό σε όλες τις χώρες.

Πόσες γλώσσες μιλάτε;

Η γνώση μιας άλλης γλώσσας είναι ολοένα και πιο επιθυμητή. Εάν γνωρίζετε ξένες γλώσσες, είναι καιρός να χρησιμοποιήσετε το Διαβατήριο γλωσσών Europass, ένα άλλο εργαλείο που προσφέρει το Europass. Οποιαδήποτε απάντηση, από «τα καταφέρνω» έως «είμαι δίγλωσσος», μπορεί να ενδιαφέρει τους πιθανούς εργοδότες. Είναι όμως δύσκολο να εκτιμήσουμε πόσο καλά μιλάμε μια γλώσσα εάν δεν διαθέτουμε επίσημο πιστοποιητικό. Εδώ το Διαβατήριο μπορεί να σας βοηθήσει.

Παρέχεται ένας πίνακας που σας βοηθάει να διαπιστώσετε το επίπεδό σας όσον αφορά την ικανότητα ομιλίας, γραπτής και προφορικής κατανόησης και γραφής. Το αποτέλεσμα παρέχει μια σαφή περιγραφή των δεξιοτήτων σας σε οποιονδήποτε διαβάσει το βιογραφικό σας. Διατίθεται ένας εύχρηστος οδηγός για τη συμπλήρωση του εντύπου σε όλες τις γλώσσες σε μορφή pdf.

Σας ενδιαφέρει ο κλάδος της φιλοξενίας; Υπάρχει το κατάλληλο εργαλείο για σας!

Είτε αναζητάτε θέση εργασίας είτε επιθυμείτε να προσλάβετε άτομα στον τομέα της φιλοξενίας και του τουρισμού, τότε το Ευρωπαϊκό Διαβατήριο Δεξιοτήτων στον τομέα τη φιλοξενίας μπορεί σίγουρα να σας βοηθήσει. Το βίντεο σας δείχνει πώς. Παρέχεται από το EURES και έχει ως στόχο να άρει το βασικό εμπόδιο που αντιμετωπίζουν τα άτομα που αναζητούν εργασία σε διάφορες χώρες: το πρόβλημα της αναγνώρισης των δεξιοτήτων τους.

Εξασφαλίζοντας ισότιμους όρους ανταγωνισμού και βοηθώντας τους εργοδότες να αξιολογήσουν και να συγκρίνουν δεξιότητες, το Διαβατήριο διευκολύνει τόσο την αναζήτηση εργασίας όσο και την πρόσληψη υποψηφίων. Μπορείτε να καταχωρίσετε τις δεξιότητες που αποκτήσατε από την προσωπική σας εμπειρία, συστατικές επιστολές και πιστοποιητικά προηγούμενων εργοδοτών καθώς και τα προσόντα σας. Χάρη στην αυτόματη μετάφραση, με ένα μόνο «Διαβατήριο» μπορείτε να υποβάλλετε αιτήσεις σε όλη την Ευρώπη.

Δώστε ώθηση στην καριέρα σας και αξιοποιήστε τα δωρεάν αυτά εργαλεία, ούτως ώστε να προετοιμαστείτε καλύτερα και να ξεχωρίσετε.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης: Αύριο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Ο κατώτατος μισθός από το 2019 και τα 650 ευρώ που ήταν, έχει φθάσει στα …