Πτυχιούχοι άνεργοι του ΟΑΕΔ επιδοτούνται από το ΕΣΠΑ 100%

poverty_empty_wallet
Νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ανοίγει μέσα στον Νοέμβριο και θα δίνει στους δικαιούχους επιδότηση σε ανέργους του ΟΑΕΔ, εως και 100% για να εργαστούν ως αυτοαπασχολούμενοι.
Το πρόγραμμμα θα φέρει το όνομα "Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης" από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρηματικότητα - Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Οι επενδυτικές προτάσεις που θα υποβληθούν θα έχουν επιχορηγούμενο προϋπολογισμό από 5.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ και το ποσοστό ενίσχυσης ορίζεται στο 100%.
Όπως σημειώνεται από το υπουργείο Οικονομίας, στην ηλεκτρονική του σελίδα για το ΕΣΠΑ (www.espa.gr):
- Πρόκειται για προδημοσίευση του προγράμματος, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία των ενδιαφερόμενων και την ανοικτή διαβούλευση, προκειμένου να βελτιστοποιηθούν τα χαρακτηριστικά των δράσεων από τη συλλογή απόψεων και παρατηρήσεων.
- Όταν πραγματοποιηθεί η οριστική προκήρυξη του προγράμματος, η Πρόσκληση που θα περιέχει τους τελικούς όρους και προυποθέσεις και τα δικαιολογητικά θα αναρτηθεί με όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά αρχεία στο διαδικτυακό τόπο του ΕΣΠΑ www.espa.gr και της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ www.antagonistikotita.gr
- Η περίοδος υποβολής προτάσεων θα ξεκινήσει με τη δημοσίευση της πρόσκλησης και θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο μήνες.
- Στην αξιολόγηση των αιτήσεων ο χρόνος υποβολής δεν προσφέρει κάποιο πλεονέκτημα, ενώ στην παρούσα φάση δεν υπάρχει λόγος προσφυγής σε συμβούλους ειδικευμένους στην κατάθεση αιτήσεων.
- Οι δαπάνες θεωρούνται επιλέξιμες προς χρηματοδότηση, εφόσον πραγματοποιηθούν, μετά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.
Το πρόγραμμα, σύμφωνα με την προδημοσίευση, θα ενισχύσει πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν γεννηθεί πριν την 1η Ιανουαρίου 1991, "για την έναρξη ή υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους και την οργάνωση αυτοτελούς επαγγελματικού χώρου".
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Nέα Αριστερά: Oι 18 νέες υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές

Οι νέες υποψηφιότητες που εγκρίθηκαν από το Μεταβατικό Πανελλαδικό της Συντονιστικό Η Νέα Αριστερά ανακοινώνει …