Το νέο καθεστώς εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων σε νομοσχέδιο

dhmosio_6

Το νέο πλαίσιο θα αποτελέσει το  πρώτο νομοσχέδιο που θα μετά τις εκλογές. Οι διαβουλεύσεις και η επεξεργασία των λεπτομερειών τους συνεχίζονται στο κτήριο της Βασιλίσσης Σοφίας, με την κατάθεσή του να υπολογίζεται

Στα τέλη του Οκτωβρίου θα κατατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προς ψήφιση στη Βουλή, το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, που σύμφωνα με την κυβέρνηση θα αποτελέσει την ολοκληρωτική αλλαγή στην εργασία και στην συμπεριφορά των δημοσίων υπαλλήλων, με κριτήρια αξιολόγησης και απόδοσης.

Από το υπουργείο διαμηνύεται ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα εργάζονται στο μέλλον αποτελεσματικά γιατί θα γνωρίζουν ότι θα συνυπολογίζεται η αξιολόγησή τους και η αξιολόγηση της προσφοράς τους, για την επαγγελματική τους εξέλιξη, με την κατάκτηση επιτελικών θέσεων. Δηλαδή, η αξιολόγηση, θα είναι κριτήριο ανάληψης επιτελικών θέσεων.

Θα προβλεφθεί συνεχής επιμόρφωση και βελτίωση του δημοσίου υπαλλήλου και θα τεθεί και οικονομικό κίνητρο, μέσω του επιμισθίου για την ανάληψη θέσης ευθύνης, συνδυαζόμενη ανάλογα με τα προσόντα του και τις δεξιότητές του.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης: Μετά τη Νίσυρο στην Κω ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Οι κάτοικοι του νησιού του μετέφεραν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως ως προς τις …