Δένουν κάβους τα καράβια Τετάρτη-Πέμπτη

pno_t_1101_54050760

Στάση εργασίας προκήρυξαν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια γα την ερχόμενη Τετάρτη (21/10), ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν 24ωρη Πανλιμενική απεργία, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) προκήρυξε επίσης συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη, ώρα 11:00 πμ και πορεία στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Η ΟΜΥΛΕ διεκδικεί:

– Αποτροπή κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών. Ιδιαίτερα να ακυρωθεί η πώληση των ΟΛΠ, ΟΛΘ ΟΛΘ -0,53% και να θεμελιωθεί ο ισχυρός Δημόσιος Χαρακτήρας των Λιμανιών.

– Κατοχύρωση θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων με ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις σε όλα τα Λιμάνια.

– Στελέχωση των Λιμανιών με προσωπικό πλήρους και σταθερής απασχόλησης με βάση τις πραγματικές ανάγκες.

– Βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα και συντάξεις αξιοπρέπειας.

– Να δομηθούν θεσμικές και αρμονικές σχέσεις με τις επιλιμένιες πόλεις και να ενδυναμωθεί ο κοινωνικός ρόλος των Λιμανιών.

– Να προωθηθεί η αναπτυξιακή προοπτική των Λιμανιών με αξιοποίηση των ιδίων κεφαλαίων, των δανειακών δυνατοτήτων και των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …