Καταργείται η σύνταξη που δεν πλήρωσε ποτέ το κράτος, η επικουρική!(VIDEO)

590_0c428f79105d57a437d70ddf8fe6028d

«Η δική μου πρόταση είναι πράγματι για την ενσωμάτωση της κύριας και της επικουρικής σύνταξης γιατί θεωρώ ότι με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλιστεί καλύτερα το εισόδημα των συνταξιούχων. Η επικουρική σύνταξη καλύπτεται στο μεγαλύτερο μέρος της από το κράτος και για αυτό θα ενοποιηθεί στην βασική σύνταξη».

Αυτό αποκάλυψε για την κυβερνητική πρόθεση οΥπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο STAR,  “στον ενικό”, αναστατώνοντας τους συνταξιούχους για το νέο χτύπημα.

Η αποκάλυψη του προκάλεσε την αντίδραση του πρώην υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος σε τηλεφωνική του παρέμβασηστην εκπομπή, εξαγριωμένος δήλωσε ότι η ΝΔ, θα αντιδράσι, κατηγορώντας τον υπουργό ότι ψεύδεται ασύστολα, γιατί ουδέποτε η επικουρική σύνταξη αφορούσε χρήματα του κράτους, αλλά προερχόταν από κρατήσεις των συνταξιούχων.

«Από αύριο η Νέα Δημοκρατία, θα ασκήσει κάθε κοινοβουλευτικό δικαίωμα και δυνατότητα για να εμποδίσει αυτό που ειπώθηκε από τον υπουργό. Σήμερα έμαθαν 1.200.000 συνταξιούχοι Έλληνες ότι καταργείται η επικουρική τους σύνταξη. Περίπου 200 ευρώ το μήνα. Συνιστώ να επανεξετάσει την απόφαση του. Θα μας βρει αντίθετους. Δεν θα επιτρέψουμε την κατάργηση της επικουρικής σύνταξης, που είναι σημαντική βοήθεια για κάθε σπίτι», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Περιοχές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο 20.4.2024

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα προκαλεί επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο …