Τρεις ρήτρες από τους φαρμακοποιούς στο ιδιοκτησιακό καθεστώς(Υπουργική απόφαση)

farmakopoios_626_355

Με υπουργική απόφαση κλειδώνει τελικά το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακοποιών, ενδεχομένως και μέσα στην εβδομάδα, καθώς οι Θεσμοί ζητούν με κάθε τρόπο

Δεδομένο το άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών, που αν και δεν αποτελούσε τμήμα του πολυνομοσχεδίου, θα υλοποιηθεί με υπουργική απόφαση, στο πλαίσιο των απαιτήσεων του τρίτοιυ μνημονίου.

Υπήρξε συνάντηση του προέδρου του ΠΦΣ κ. Κων. Λουράντου με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό στην οποία και προέκυψε ότι προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδος φαρμακευτικών αλυσίδων στο μετοχικό κεφάλαιο φαρμακείων, οι φαρμακοποιοί θα έχουν την δυνατότητα να λειτουργήσουν από 3 έως 5 φαρμακεία (μάξιμουμ) ο καθένας, ενώ ταυτόχρονα δεν θα επιτρέπεται να ελέγχουν Ανώνυμες Εταιρείες το μετοχικό κεφάλαιο ενός φαρμακείου, με στόχο το φαρμακείο να κρατήσει τον προσωπικό του χαρακτήρα.

Και ενώ οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών θα συνεχίσουν και αυτήν την εβδομάδα που ξεκινά τις επαφές τους με το εξωτερικό -με την Ισπανία μετά την Γερμανία- προκειμένου να βρουν συμμαχίες στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχεδιάζει να απαγορεύσει την ιδιοκτησία φαρμακείων σε φαρμακαποθήκες, συνεταιρισμούς και γιατρούς, με στόχο τα όποια επιχειρηματικά κεφάλαια εισέλθουν σε κάποιο φαρμακείο, αυτό να γίνει με απόλυτο έλεγχο.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

EE: Η Επιτροπή χρηματοδοτεί καινοτόμες ιδέες για τη μείωση της μακροχρόνιας ανεργίας

Η προκήρυξη προσκλήσεων υποβολής προτάσεων για την επίτευξη αυτού του σκοπού ανακοινώθηκε στο πρόσφατο σχέδιο …