Το περιεχόμενο της συνάντησης Ολάντ - Τσίπρα την Πέμπτη στην Αθήνα

olant-tsipras

Η υλοποίηση της συμφωνίας, η διαπραγμάτευση για το χρέος, η τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση και η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής θα απαρτίζουν την «ατζέντα» της συνάντησης του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Εν όψει της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα, την Πέμπτη, πηγές της ελληνικής κυβέρνησης επισημαίνουν ότι το Μαξίμου εργάζεται πυρετωδώς για την προετοιμασία της ατζέντας της συνάντησης των δύο πλευρών.

Σε ότι αφορά το οικονομικό σκέλος της ατζέντας, αναμένεται να συζητηθούν θέματα που αφορούν το πακέτο Γιούνγκερ, συνέργειες για την τόνωση της επενδυτικής δραστηριότητας και η ενίσχυση της συνεργασίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα, όπως και σε άλλους βασικούς τομείς της οικονομίας.

Ειδικό κεφάλαιο αναμένεται να αποτελέσει η συνεργασία στον πολιτιστικό τομέα, που θεωρείται καθοριστικής σημασίας και για τις δύο χώρες.  Για την οριστική διαμόρφωση της ατζέντας, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία, διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές.

Τον κ. Ολάντ αναμένεται να συνοδεύουν η υπουργός Οικολογίας και Ενέργειας, η υπουργός Παιδείας, ο υπουργός Οικονομικών, η υπουργός Πολιτισμού και ο γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …