Το Σάββατο η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες

tileorasi-kanalia

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τις άδειες θα μπορούν να διεκδικήσουν ανώνυμες ή υπό σύσταση ανώνυμες εταιρείες της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, οι οποίες δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στον τομέα των μέσων ενημέρωσης και έχουν ως εταιρικό σκοπό την παροχή υπηρεσιών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης αλλά και Δήμοι.

Παράλληλα, απαγορεύεται η καθ' οιονδήποτε τρόπο συμμετοχή των μετόχων των καναλιών σε επιχειρήσεις ερευνών της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς και σε διαφημιστικές επιχειρήσεις.

Η χρονική διάρκεια των αδειών παρόχων περιεχομένου είναι 10 έτη, ενώ ο τελικός αριθμός των αδειών θα καθοριστεί, όπως αναγράφεται, από τον αρμόδιο υπουργό σε συνεργασία με το ΕΣΡ και δημοσιεύτηκε από το naftemporiki.gr.

Παράλληλα, συστήνεται νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας για την ανάπτυξη δικτύου επίγειας ψηφιακής ευρωεκπομπής το οποίο θα λειτουργεί ως θυγατρική της ΕΡΤ.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΑΔΕ: 136.673 e–mails σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών - POS

Η διασύνδεση αφορά το σύνολο των ταμειακών μηχανών που διαθέτει η επιχείρηση / ο επαγγελματίας, …