Διάλογο με το κράτος για το φορολογικό ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας

eforia_elegxos2

Ανακοίνωση για τα προβλήματα που προκαλεί το νέο φορολογικό σύστημα εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών, που καλεί σε διάλογο τους αρμοδίους για την εξεύρεση κοινής λύσης.

Ειδικότερα η ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Τα νέα φορολογικά μέτρα (προκαταβολή φόρου κ.ά.) έρχονται να προσθέσουν νέα βάρη στις χειμάζουσες εμπορικές επιχειρήσεις που έχουν δεχθεί την επίθεση μνημονιακών πολιτικών πέντε χρόνων.

Οι μεγάλες εισφορές σε ΟΑΕΕ και ΙΚΑ (οι μεγαλύτερες στην Ευρώπη) αποτελούν θηλιά στο λαιμό τους. Παράλληλα με την κακή κατάσταση των ταμείων, θα τα οδηγήσουν στο άμεσο μέλλον σε πλήρη έλλειψη ρευστότητας.

Τα «κόκκινα δάνεια» στέκονται «δαμόκλειος σπάθη». Με το υφεσιακό κλίμα, την έλλειψη χρηματοδότησης και ρευστότητας αποτελούν εκρηκτικό μίγμα. Αντιστεκόμαστε. Αγωνιζόμαστε. Ενάντια στις πολιτικές της ύφεσης και των νέων «μέτρων» για το εμπόριο. Καλούμε την κυβέρνηση σε ουσιαστικό διάλογο με τους φορείς για:

* Φορολογικό νόμο δίκαιο, απλό, κατανοητό, δημοκρατικό με διάρκεια 5ετίας τουλάχιστον.

* ΟΑΕΕ: Εξυγίανση και εκσυγχρονισμός του φορέα, διευκολύνσεις, ρυθμίσεις ασφαλισμένων. Καμία μείωση συντάξεων και αύξηση ασφαλιστικών χρόνων.

* Κόκκινα δάνεια: Όχι σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Προστασία της πρώτης κατοικίας, ευνοϊκές ρυθμίσεις κ.ά.

Όχι άλλα βάρη στο Λαό για να σωθούν οι Τράπεζες. Η Διοίκηση του ΕΕΣΠ αποφάσισε να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των φορέων, συλλόγων, σωματείων την Πέμπτη 22.10.2015 για να μην περάσει η σκληρή πολιτική νεοφιλελευθερισμού των μνημονίων των δανειστών εταίρων και καλούν την κυβέρνηση να σταθεί απέναντι σε αυτή την πολιτική που δημιουργεί ύφεση, απολύσεις, ανεργία».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρωμανός: Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει

«Ενα κανονικό κόμμα θα κατέθετε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο εμπρόθεσμα και δεν θα έπαιζε γελοίο …