Υπομονή:Πριν από το τέλος του 3ου τριμήνου του 2016, η άρση των capital controls!

capital_controls

Πριν από το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2016, θα υπάρξει άρση των capital controls, όπως δήλωσε ανοίγοντας, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, τη συζήτηση επί του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού 2016, ο αναπληρωτής  υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, που τόνισε ότι είναι τρεις οι βασικοί στόχοι και οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης, όπως αποτυπώνονται στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, του οποίου η τελική μορφή θα είναι έτοιμη σε ένα μήνα και το οποίο έχει ως εξής:
-Πρώτον, η δημοσιονομική ισορροπία που εγγυάται ότι τα δημοσιονομικά οικονομικά δεν θα επιστρέψουν εκεί που ήταν πριν από το 2010
-Δεύτερον, η κοινωνική δικαιοσύνη με ανακατανομή πόρων και με κοινωνικά μέτρα και δράσεις εκεί που χρειάζονται, όπως ανθρωπιστική κρίση και φορείς υγείας, και
-Τρίτον, η τόνωση του προγράμματος επενδύσεων

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα δημοσιονομικά μεγέθη θα είναι εμφανώς βελτιωμένα και θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε ανακατανομή των πόρων με δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα και συμπλήρωσε πως η τελική ύφεση θα είναι ηπιότερη για το 2015, και από -2,3% που προβλεπόταν αρχικά θα είναι της τάξεως του -1,4%, ενώ για το 2016 από -1,5% θα πέσει στο -1,3%.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ερντογάν για Μητσοτάκη: Θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να φέρουμε τις σχέσεις μας σε καλύτερο επίπεδο

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν έχει «κλειδώσει» για τις 13 Μαΐου - Δήλωση του υπουργού …