Φόροι μπαίνουν...αλλά δεν πληρώνονται!!!1,5 δις ευρώ απλήρωτα τον Σεπτέμβριο

elliniko_xreos_0

Δεν μπορούν και δεν πληρώνουν οι Έλληνες τους φόρους τους και αυτό καταγράφεται επίσημα πια από τα οικονομικά επιτελεία της κυβέρνησης, που δεν ξέρουμε αν αξιολογούν σωστά ότι όλα τα μέτρα που σκοπεύουν να εφαρμόσουν, είναι πολύ πιθανόν να τιναχθούν στον αέρα από την οικονομική δυστοκία των φορολογουμένων, που δεν έχουν αποθήκες ούτε νομισματοκοπεία για να τυπώνουν νέα χρήματα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν, όπως ανακοινώθηκε επίσημα μεγάλη αύξηση παρουσίασαν τον Σεπτέμβριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς το δημόσιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος των φορολογούμενων προς το δημόσιο διαμορφώθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου στα 8,392 δισεκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση ρεκόρ για το 2015 ύψους 1,469 δισ. ευρώ.

Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών των φορολογούμενων προς το δημόσιο (παλιό και νέο) διαμορφώθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου στα 80,42 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα στοιχεία για τον Σεπτέμβριο δημιουργούν έντονο προβληματισμό, καθώς δείχνουν ότι εξαντλείται η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, ωστόσο μέσα στους επόμενους μήνες έρχονται τα δύσκολα για τους φορολογούμενους με τον ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά και τις αυξημένες πληρωμές στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …