Απεργιακός δικηγορικός χορός-Αυξάνονται οι αντιδράσεις

dikastirio-ellada[1]

Στην κατάργηση των ευνοϊκών ασφαλιστικών διατάξεων αντιδρούν οι δικηγόροι της χώρας, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, να αποφασίζει τόσο συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν για τις 12 Νοεμβρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, όσο και προσφυγή στην δικαιοσύνη.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση του:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στη διάταξη του άρθρου 23 του Ν.4337/2015 με την οποία καταργήθηκαν και μάλιστα αναδρομικά ευνοϊκές ρυθμίσεις προηγούμενου νόμου που έδιναν στους μετά την 1-1-1993 ασφαλισμένους δικηγόρους, τη δυνατότητα να επιλέξουν κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία.»
Ο ΔΣΑ θεωρεί ότι η ψήφιση της παραπάνω διάταξης που έγινε παρά την καθολική αντίδραση όλων των επιστημονικών φορέων που συγκροτούν το ΕΤΑΑ(δικηγόρων, μηχανικών και γιατρών), οδηγεί σε απομείωση των εσόδων του Ταμείου και πλήττει τη βιωσιμότητα το και εισηγείται στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος να λάβει απόφαση για επ΄ αόριστον αποχή από δίκες εκκρεμών φορολογικών και τελωνειακών υποθέσεων.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ - Ευρωεκλογές: Οι 8 νέοι υποψήφιοι - Βιογραφικά

Η παρουσίαση των οκτώ που εντάχθηκαν στη λίστα του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές της 9ης …