Θεατρική παράσταση «Κοκτέιλ Tseχωφ» με ελεύθερη είσοδο

1832672201b2caeed9733d58a1a85cb1_XL

H Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων του ΔΗΠΠΑΚΥΘ Δήμου Θερμαϊκού παρουσιάζει τη σπονδυλωτή παράσταση «Κοκτέιλ Tseχωφ», στη Περαία, στη Νέα Μηχανιώνα και στην Επανομή.

Άντον Τσέχωφ
«Κοκτέιλ Tseχωφ»
κωμωδία σε 11 εικόνες

Στο σπίτι του θεατρικού συγγραφέα Α.Τ. επικρατεί απόλυτη ηρεμία… ξαφνικά οι αγαπημένοι του χαρακτήρες ξεπηδούν από τις σελίδες των έργων του και καταλαμβάνουν τον χώρο. Άνθρωποι με εμμονές και νευρώσεις, με όνειρα κι επιθυμίες, αντιμέτωποι με κρίση, οικονομική και ηθική, πλάσματα αστεία και συνάμα τρυφερά, βρίσκονται «αντιμέτωπα» με τον δημιουργό τους. Ποιά θα είναι η κατάληξη αυτής της συνάντησης; Αυτό το βράδυ όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά…

Ο Άντον Τσέχωφ, γιατρός και θεατρικός συγγραφέας, ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία γράφοντας σύντομες χιουμοριστικές ιστορίες σε ρώσικα περιοδικά κι εφημερίδες. Τα διηγήματα και τα μονόπρακτα του Τσέχωφ κατέχουν περίοπτη θέση πλάι στα σπουδαία θεατρικά του έργα. Ο ρώσος συγγραφέας συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη συγκίνηση και το χιούμορ και φωτίζει τις πιο σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης ψυχής.

Η παράσταση είναι σπονδυλωτή και αποτελείται από διηγήματα και μονόπρακτα του Τσέχωφ, που έχουν διασκευαστεί για να μεταφερθούν στη θεατρική σκηνή. Αρκετά από αυτά είχαν διασκευαστεί για πρώτη φορά το 1973 από τον αμερικανό θεατρικό συγγραφέα Νηλ Σάιμον και είχαν συμπεριληφθεί στο έργο “The good doctor”.

Κοκτέιλ Τseχωφ (υλικά παρασκευής για 11 κωμικές εικόνες):
Αρμένικη βίζιτα
Καλά ξεμπερδέματα
Η οντισιόν
Το λαχείο
Ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα
Ο θάνατος ενός υπαλλήλου
Απ’ έξω, απ’ έξω
Σεάνς
Η γκουβερνάντα
Κύκνειο άσμα
Απαγορεύεται το κάπνισμα

Διασκευή-σκηνοθεσία-σκηνικά-μουσική επιμέλεια: Κορνήλιος Ρουσάκης
Κοστούμια: Η Ομάδα
Βοηθός σκηνοθέτη: Ευαγγελία Μανιάτη.

Παίζουν (αλφαβητικά): Ειρήνη Αδαμάκου, Καίτη Αναγνώστου, Γιώργος Βαβούρας, Χρήστος Δελτσίδης, Τασούλα Ιωαννίδου, Βιργινία Καλλιοντζή, Σταύρος Καλόστος, Χρήστος Καπράλος, Δέσποινα Καραγιάννη, Φώτης Καψάλας, Μαρία Λευκοπούλου, Χαρά Μαζίδη, Ευαγγελία Μανιάτη, Μέλλω Νταβράνη, Βασιλική Παπασπύρου, Νίκη Σακκά.

Πρώτη παράσταση: Περαία, Θέατρο Κάππα, Θεσσαλονικη
Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, στις 19:30

Επόμενες παραστάσεις:
Νέα Μηχανιώνα, Θέατρο 1ου Γυμνασίου
Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, στις 19:30
Σάββατο 31 Οκτωβρίου, στις 18:30

Επανομή, Δημοτικό Θέατρο
Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, στις 19:30.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΟΣΕΥΠΕ: Πρόταση για την επανεκκίνηση του θεσμού της Κοινωνικής Κατοικίας

12 χρόνια μετά την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, μια ωραία πρόταση κατατέθηκε στο δημόσιο …