Φαρμακοποιοί: Είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε επ΄αόριστον τα φαρμακεία

farmakeio_farmaka2.medium

Για την Δευτέρα 26 του μηνός επικεντρώνεται το ενδιαφέρον φαρμακοποιών αλλά και πολιτών, που έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση του Δ.Σ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, το οποίο έχει δεχθεί πρόταση για απεργία διαρκείας, με επ΄αόριστο κλείσιμο των φαρμακείων.
Οι φαρμακοποιοί είχαν ζητήσει να κρατήσουν το 51% της ιδιοκτησίας ενός φαρμακείου και οι επιχειρηματίες που θα μπορούσαν να αποκτήσουν μέρος ενός φαρμακείου να μην έχουν συνάφεια με το χώρο του φαρμάκου, πρόταση που δεν έγινε δεκτή, από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, με τον οποίο συναντήθηκε το συμβούλιο.
Η άρνησή του ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με αποτέλεσμα αμέσως ο πρόεδρος του ΠΦΣ Αντώνης Λουράντος, να εισηγηθεί δυναμικές κινητοποιήσεις, ως διαμαρτυρία στις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων και το άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών.
Της συνεδρίασης του Δ.Σ, θα προηγηθεί το Σάββατο η γενική συνέλευση, ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οι δηλώσεις του Μητσοτάκη για το Πρόγραμμα «Αιγίς»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στο νέο πιο αυστηρά επιχειρησιακό δόγμα με στόχο να αντιμετωπίζονται οι …