Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών

panepistimio-patrwn[1]

Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών προκηρύσσει, για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 (εαρινό εξάμηνο), την εισαγωγή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών τριάντα (30) μεταπτυχιακών φοιτητών.

Το πρόγραμμα οδηγεί σε Διδακτορικό Δίπλωμα και σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) σε µία από τις περιοχές:

α.  Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών

β.  Περιβάλλον και Ενέργεια

γ.  Φυσικές, Χημικές και Βιοχημικές Διεργασίες

δ.  Προσομοίωση, Βελτιστοποίηση και Ρύθμιση Διεργασιών

Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών γίνονται δεκτοί διπλωματούχοι Τμημάτων Χημικών Μηχανικών και λοιπών Τμημάτων Πολυτεχνικών Σχολών, καθώς επίσης και πτυχιούχοι Τμημάτων Σχολών Θετικών Επιστημών. Υποψηφιότητα μπορούν επίσης να θέσουν φοιτητές των παραπάνω σχολών οι οποίοι βρίσκονται στο τελευταίο έτος των σπουδών τους.

Σχεδόν όλοι οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος οι οποίοι κάνουν διδακτορικό καλύπτονται οικονομικά µε υποτροφίες ερευνητικών προγραμμάτων που ανέρχονται μέχρι του ποσού των 850 Ευρώ μηνιαίως. Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές υποχρεούνται να παρακολουθήσουν και να εξετασθούν µε επιτυχία σε δέκα (10) συνολικά μεταπτυχιακά μαθήματα, σύμφωνα µε τον Εσωτερικό Κανονισμό του Τμήματος.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015, αίτηση εισαγωγής από την δικτυακή πύλη

https://matrix.upatras.gr/sap/bc/webdynpro/sap/zups_pg_adm (link is external)

και να καταχωρήσουν τα απαραίτητα στοιχεία τους ηλεκτρονικά σύμφωνα με τις οδηγίες που εμφανίζονται στο εγχειρίδιο χρήσης, καθώς και να προσκομίσουν σε έντυπη μορφή, εντός της προθεσμίας υποβολής, στη Γραμματεία του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, Τ.Κ. 26504, Πάτρα, τηλ.: 2610-969501 τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1.  Έντυπη αίτηση (χορηγείται από τη Γραμματεία ή την ιστοσελίδα του Τμήματος: www.chemeng.upatras.gr (link is external)).

2.  Πρόσφατο Βιογραφικό Σημείωμα.

3.  Τρεις συστατικές επιστολές (το έντυπο χορηγείται από τη Γραμματεία ή την ιστοσελίδα του Τμήματος).

4.  Αντίγραφο διπλώματος/πτυχίου (εφόσον υπάρχει).

5.  Αναλυτική Βαθμολογία.

6.  Γραπτή έκθεση όπου θα αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους επιθυμεί ο υποψήφιος την εισαγωγή του στο Π.Μ.Σ. του Τμήματος και τους γενικότερους στόχους του (επιστημονικούς, επαγγελματικούς κ.λπ.).

7.  Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.

Μετά από αρχική εξέταση των αιτήσεων, η Επιτροπή Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος θα επιλέξει τους υποψηφίους που θα κληθούν για προσωπική συνέντευξη. Στη συνέντευξη εξετάζονται τόσο η επιστημονική και τεχνική κατάρτιση του υποψηφίου όσο και η έφεσή του για ερευνητική εργασία. Οι συνεντεύξεις των υποψηφίων έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015, στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Τμήματος.

Πληροφορίες:

Ταχυδρομική Διεύθυνση:

Γραμματεία τμήματος Χημικών Μηχανικών

Πανεπιστήμιο Πατρών

Καραθεοδωρή 1, Πανεπιστημιούπολη,

GR 265 04 Πατρα

Τηλέφωνο: 2610969501, 2610969500, 2610969503

Fax: +30 2610 969532

E-mail:  secretary@chemeng.upatras.gr (link sends e-mail)

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πενήντα χρόνια Ελληνική Δημοκρατία - H δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο - Δείτε φωτογραφίες

Με τη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο κλείνουν οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από …