Ζητούν Έλληνες εργαζόμενους στον Καναδά

ΓΓΓ

H κυβέρνηση της περιοχής Μανιτόμπα σε συνεργασία με την τοπική Ελληνική Πρωτοβουλία προσφέρει θέσεις εργασίας. Τεράστιο ενδιαφέρον από Έλληνες που “έριξε” το site των αιτήσεων.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Αυστραλίας και της Γερμανίας, οι οποίες έκαναν οργανωμένες καμπάνιες προσέλκυσης εργαζομένων, οι Καναδοί σε συνεργασία με την τοπική Ελληνική Πρωτοβουλία της Μανιτόμπα (Manitoba Hellenic Initiative Committee) διοργανώνουν συνεντεύξεις από τις 8 έως τις 12 Ιουνίου αναζητώντας κυρίως εργαζομένους σε χειρωνακτικά επαγγέλματα, τεχνίτες αλλά και δασκάλους.

Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον εκατοντάδες επαγγελματίες. Το μέλος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας της Μανιτόμπα Βικτώρια Δούση Σιντλ δήλωσε στο “Έθνος” ότι περιμένει αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για συνέντευξη μέχρι την Παρασκευή και επισημαίνει ότι η διαδικασία έχει την πλήρη υποστήριξη της τοπικής κυβέρνησης.

Οι οικονομικές απολαβές στη Μανιτόμπα είναι πιο χαμηλές από τις περισσότερες επαρχίες του Καναδά. Ο μέσος μισθός στη συγκεκριμένη επαρχία ανέρχεται στα 600 ευρώ την εβδομάδα, κάτι που όπως λέει η κ. Δούση “αφορά ειδικότητες όπως οι διπλωματούχοι ηλεκτρολόγοι και οι υδραυλικοί. Για επαγγέλματα όπως ο μηχανικός ή ο δάσκαλος οι μισθοί είναι ακόμα μεγαλύτεροι”.
Καλύφθηκαν οι θέσεις για συμμετοχή στις συνεντεύξεις. Συνεχίζονται οι αιτήσεις στο παρακάτω mail

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των Ελλήνων, έχουν καλυφθεί οι θέσεις για συμμετοχή στις συνεντεύξεις που θα γίνουν. Ωστόσο, η τοπική Ελληνική Πρωτοβουλία θα συνεχίσει να δέχεται αιτήματα για πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις εργασίας στη Μανιτόμπα (στο e-mail: victoriaschindle@gmail.com).

Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΥΠΑ. Ξεκινούν οι αιτήσεις για δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια Απριλίου 2024

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στα διαδικτυακά e-εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής και προετοιμασίας για ένταξη …

2 comments

  1. giasas endiaferoyme na ergasto stin kanada oposdipote doylia ergatis odigos agrotikes ergasies farma elenika estiatoria psistis ime 45 xronon elinas perimeno apandisis sto kinito 6978723239 evxaristo

  2. gia sas onomazoyme vagelis ime 45 xronon elinas felo na ergasto niy iorki episis kanada se elenika estiatoria ime psistis 10 xronia empiria olata idi kreaton psisimo soyvlakia psaria episis psisimo giros til 6978723239 evxaristo