Θεματικό πάρκο για την ελληνική μυθολογία “Legends of Greek Mythology” στην Πάτρα

ρ

Η Πάτρα αποκτά το μοναδικό Θεματικό Πάρκο Πολιτιστικού ενδιαφέροντος “Legends of Greek Mythology” σε έναν χώρο 1.000 τετραγωνικών μέτρων, στην Βιομηχανική Περιοχή Πατρών.
Τρισδιάστατα εκθέματα με τα πασίγνωστα τέρατα της Αρχαίας Ελληνικής μυθολογίας και τους αγαπημένους σας ήρωες να πρωταγωνιστούν με τις επιβλητικές μορφές τους, σας περιμένουν για να σας ταξιδέψουν μέσα από διαδραστικές επιλογές για το παιδί, τον έφηβο, τον φοιτητή, τον γονέα.
O Ηρακλής, η Λερναία Ύδρα, η Μέδουσα, ο Κένταυρος, ο Πήγασος, ο Γρύπας, ο Μινώταυρος, ο Κέρβερος ,οι Σειρήνες, η Χίμαιρα καθώς και άλλα πλάσματα της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας βρίσκονται εκεί στο Θεματικό Πάρκο Πολιτιστικού ενδιαφέροντος “Legends of Greek Mythology”.
Το καλοκαίρι του 2014, η Ρόδος υποδέχθηκε το ίδιο θεματικό πάρκο και άνοιξε τις πύλες της σε Έλληνες και τουρίστες όπου κατέκλυσαν κυριολεκτικά τον εκθεσιακό χώρο.

Οι κριτικές από καθηγητές και μελετητές, είναι άριστες. Ο κόσμος εκθείασε και αγκάλιασε την μεγαλεπήβολη ιδέα, η οποία κατάφερε να δημιουργήσει οπαδούς. Άλλωστε η ελληνική μυθολογία πρωταγωνιστεί σε ταινίες του Χόλιγουντ, όπου δαπανούν εκατομμύρια για τη δημιουργία των ψηφιακών τεράτων.
Το Θεματικό Πάρκο Πολιτιστικού ενδιαφέροντος “Legends of Greek Mythology” προσφέρει κάτι μοναδικό στον επισκέπτη. Τη δυνατότητα να αντιληφθεί και βιώσει τους θρύλους της ελληνικής μυθολογίας, μέσα από τον άρτια συντονισμένο χώρο όπου δεσπόζουν οι τρισδιάστατες σμιλευμένες φιγούρες της Αρχαίας Ελλάδας.

Πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία, Πατρινών επιχειρηματιών, οι οποίοι εκτός από το μεράκι, την δημιουργία, την γνώση και την διάθεση να επενδύσουν οικονομικά στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, ζήτησαν την συμβολή παραγόντων για να καταφέρουν να αγγίξουν το τέλειο και τα κατάφεραν.
Η ολοκλήρωση αυτής της ιδέας, σύμφωνα με το juniorsclub.gr, οφείλεται στη συλλογική παραγωγή, της οποίας το ιστορικό μέρος έχει επιμεληθεί ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Σπύρος Συρόπουλος, το εικαστικό μέρος η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, ενώ την παραγωγή και εγκατάσταση έχει η Arktos Illumination α.ε.

Τα παιδιά που επισκέφτηκαν το πάρκο:

Χρησιμοποιήθηκε προηγμένη ρομποτική τεχνολογία, με ελευθερία κινήσεων 8 βαθμών και τη δυνατότητα να αλλάζει νυστέρια για να σμιλεύει με ακρίβεια, με τη δυνατότητα έκφρασης και χαρακτηριστικών, με λεπτομερής έμφαση στο «συναίσθημα» που εκπέμπει το κάθε έκθεμα. Τα υλικά που μπορεί να χρησιμοποιηθούν ποικίλουν ανάλογα και μπορεί να είναι ξύλο, φελιζολ, μάρμαρο κ.α.
Οι διαστάσεις των εκθεμάτων είναι πάνω από 5-6 μέτρα.

Στην δημοσιογραφική ερώτηση που τέθηκε : Από πού προκύπτουν τα στοιχεία και τα εκθέματα έχουν αυτή τη μορφή εφόσον αναφερόμαστε στην αρχαία μυθολογία; Οι υπεύθυνοι απάντησαν: «Ότι δημιουργήθηκε είναι βασισμένο στις οδηγίες και τις μελέτες των ειδικών, με επικεφαλής τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Σπύρο Συρόπουλο, ο οποίος και πιστοποιεί τα εκθέματα.  Ο καθηγητής Συρόπουλος, έχει επιμεληθεί και τα κείμενα για τα ενημερωτικά φυλλάδια και τις πληροφορίες που θα δίνουν στο κοινό, οι φιλόλογοι-ξεναγοί του θεματικού πάρκου.»
Το Θεματικό Πάρκο Πολιτιστικού ενδιαφέροντος “Legends of Greek Mythology” εστιάζει κυρίως στο διαδραστικό εκπαιδευτικό χαρακτήρα που έχει σκοπό να εκπαιδεύσει τα παιδιά όλων των ηλικιών μέσω πολλαπλών δράσεων.

Υπάρχει πρόσβαση σε Αίθουσα με υπολογιστές και παιχνίδια – όπως παζλ με κεντρικό θέμα την μυθολογία, αίθουσα για δημιουργική απασχόληση με ζωγραφική και θεατρικό παιχνίδι καθώς και αίθουσα με οπτικοακουστικό υλικό για την μυθολογική ιστορία και τα εκθέματα του πάρκου. Ακόμα υπάρχει αίθουσα ψυχαγωγίας – θεάτρου, και χώρος κυλικείου.
Στο Θεματικό Πάρκο Πολιτιστικού ενδιαφέροντος “Legends of Greek Mythology”, όλοι θα έχουν την ευκαιρία να μπουν στο λαβύρινθο και ανάλογα με την ηλικία τους, σε κομβικά σημεία, θα υπάρχουν tablet με βίντεο όπου στο τέλος θα γίνονται οι ανάλογες ερωτήσεις.  Μια λάθος απάντηση θα σας κρατήσει στον λαβύρινθο και θα παρατείνει την αγωνία σας, ενώ η σωστή θα σας υποδείξει τον σωστό δρόμο για την έξοδo...
Το “Legends of Greek Mythology”, απευθύνεται στα παιδιά και στους ενήλικες, αποτελεί όμως και ένα σημείο προσέγγισης για τον τουρίστα. Η Πάτρα ως πέρασμα, έχει συγκεκριμένα σημεία για να επισκεφθεί ο τουρίστας μόνος του ή μέσω γκρουπ. Τώρα, με την συνεργασία της εταιρίας και των ταξιδιωτικών πρακτορείων, η πόλη αποκτά έναν ακόμα λόγο για να κρατήσει τον ξένο, κάνοντας τον ζήσει ένα αξέχαστο ταξίδι στην ελληνική μυθολογία!

Άλλωστε η αρχή έγινε και οι Πατρινοί επιχειρηματίες έχουν σκοπό να δημιουργήσουν ένα ακόμα Θεματικό Πάρκο, το όποιο πολύ σύντομα θα είναι έτοιμο, στην ίδια περιοχή, δίπλα από το υπάρχον με θέμα  τους Θεούς του Ολύμπου.
Σε λίγες μέρες το Θεματικό Πάρκο Πολιτιστικού ενδιαφέροντος “Legends of Greek Mythology” στην Πάτρα, θα ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχθεί το πλήθος των ενδιαφερομένων.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …