ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση από Δευτέρα; Που πήγε η προγραμματική δέσμευση Τσίπρα;

fpa_sintelestis_eniaios

Σε τυπική ισχύ είναι από την Δευτέρα το μέτρο του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, η παράταση του οποίου έληξε και από το ΥΠΟΙΚ, δεν υπάρχει ενημέρωση για την εξεύρεση ισοδυνάμων, που θα το ακυρώσουν.
Σε επικοινωνία του MEGA με το υπουργείο Οικονομικών σήμερα έγινε γνωστό ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο και δεν έχει ληφθεί άλλη απόφαση. Επομένως, τυπικά από αύριο ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση διαμορφώνεται στο 23%.
Μετά τις έντονες αντιδράσεις, η κυβέρνηση "πάγωσε" την αύξηση ΦΠΑ και στη συνέχεια αποφάσισε να ισχύσει κλιμακωτά ανάλογα με το είδος του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, κάτι όμως που απορρίφθηκε από την Τρόικα.
Μην ξεχνάμε όμως ότι για το μέτρο αυτό, ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην προγραμματική του ομιλία στη βουλή, είχε διαβεβαιώσει τον Ελληνικό λαό, ότι θα ανασταλεί και δεν θα εφαρμοστεί.
Μόλις πριν δύο εβδομάδες….

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας στον ΣΚΑΪ 100,3: Έρχεται δύσκολη αντιπυρική περίοδος - Θα δώσουμε τη μάχη μας

«Θα είμαστε εκεί να δώσουμε τη μάχη μας. Όλα κρίνονται από τη συνολική προσπάθεια που …