201,5 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία σε μία 15ετία

asfalistika

Δεκαπέντε χρόνια μετά τη «μεταρρύθμιση Γιαννίτση» που δεν έγινε ποτέ, τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και της τρόικας για τη χρεοκοπία του Ασφαλιστικού είναι αποκαλυπτικά.

Όπως αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής», από το 2000 ως και το 2014 από τον προϋπολογισμό του κράτους δόθηκαν 201,5 δισ. ευρώ για να είναι σε θέση τα Ταμεία να καταβάλλουν συντάξεις και εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους, στους στρατιωτικούς, στους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ και το ΕΚΑΣ.

Όλα αυτά τα χρήματα διατέθηκαν για συντάξεις, επιδόματα και παροχές. Παρά ταύτα, το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας παραπαίει, καθώς διευρύνονται τα ελλείμματα και η ανάγκη στήριξης από τον προϋπολογισμό, προκειμένου να καταβάλλονται οι συντάξεις, είναι μεγαλύτερη.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Άρειος Πάγος: Σήμερα η ανακήρυξη των κομμάτων που θα πάρουν «εισιτήριο» για τις ευρωεκλογές

Η ανακήρυξη των κομμάτων που θα συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές θα γίνει σήμερα στον Άρειο Πάγο   …