ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΡΙΟΥ - Καθαρίστριες σε ρόλο "Επιθεωρητή Κλουζώ" παρακολουθούν συναδέλφισσες τους συνδικαλίστριες

pegasus_LARGE_t_1581_437024_type123641Πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώνουν καθαρίστριες του συνεργείου καθαρισμού που έχει αναλάβει την σχετική εργολαβία του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, οι οποίες έκαναν το "λάθος" να συνδικαλιστούν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Οι συνδικαλίστριες καταγγέλλουν άλλες εργαζόμενες του εργολάβου ότι, ως σύγχρονοι "Επιθεωρητές Κλουζώ", παραφυλούν καθημερινά στο parking του Νοσοκομείου (με ποιου άραγε την εντολή;;) αναζητώντας τ’ αυτοκίνητα των συνδικαλιστριών και καταγράφοντας τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που επισκέπτες του ιδρύματος τις έχουν ακούσει να μιλάνε με την «Μιμίκα» και να τις δίνουν «ρεπόρτο» από το κινητό.

Όλα ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι όταν εργαζόμενες του συνεργείου καθαρισμού - ενεργά μέλη του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάτρας «Η ΕΝΩΣΗ» - διεκδίκησαν μέσω του Συλλόγου τους  5νθήμερη και 8ωρη απασχόληση. Εκείνη την περίοδο μόλις είχε κατοχυρωθεί η εργολαβία στην εταιρεία ISS και οι συμβάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των καθαριστριών και των καθαριστών του συνεργείου μετατρέπονταν σε συμβάσεις 6ωρης απασχόλησης αντί 8ωρου. Μέλη του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάτρας αντέδρασαν στην μετατροπή των συμβάσεών τους από πλήρους απασχόλησης σε μερικής και υπήρξε παρέμβαση του ΔΣ των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάτρας προς το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Χαράλαμπο Μπονάνο και προς την εταιρεία ISS.

Μάλιστα πάνω από 35 εργαζόμενες - ενεργά μέλη του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάτρας - ερωτήθηκαν προσωπικά αν επιθυμούσαν να διεκδικήσουν 8ωρη απασχόληση και αναλόγως των απαντήσεων ο Σύλλογος ξεκίνησε να προωθεί τα αιτήματα και να κάνει ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Προς στιγμήν φάνηκε ότι τα αιτήματα ικανοποιούνταν και οι πρώτες εργαζόμενες ξεκίνησαν να απασχολούνται επί 8ωρου καθημερινά στα καθήκοντά τους.

Το τελευταίο όμως διάστημα η εταιρεία φαίνεται ότι υπαναχωρεί από τις δεσμεύσεις, μετά από τις πρόσφατες καταγγελίες του Εργατικού Κέντρου Πάτρας για τα συμβαίνοντα στα συνεργεία καθαρισμού στα δύο (2) Νοσοκομεία της πόλης.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι εργαζόμενες παρακολουθούνται από άλλες συναδέλφισσές τους και αναμένεται να υπάρξει και παρέμβαση  Εισαγγελέως για το θέμα.

Το ERGASIANEWS θα παρακολουθεί από πολύ κοντά το ομολογουμένως ενδιαφέρον θέμα και θα σας ενημερώνει σχετικά.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σωματείο Υγειονομικών υπέρ Δημοκρατίας (ΣΥΔΕ) καταδικάζει τη συνδικαλιστική δίωξη-απόλυση του Δ.Αντωνίου

Το Σωματείο Υγειονομικών υπέρ Δημοκρατίας και Ελευθερίας (Σ.Υ.Δ.Ε.) καταδικάζει τη συνδικαλιστική δίωξη και απόλυση του …