Πάτρα: Πρώτη ήττα σε επίπεδο δανείων για τις τράπεζες!(Έχασαν δίκη)

assets_LARGE_t_420_53661698

Ζευγάρι εκπαιδευτικών της Πάτρας, με δύο ανήλικα παιδιά, δάσκαλος ο σύζυγος και καθηγήτρια η γυναίκα, προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο καθώς όφειλε συνολικά περί τα… 380.000 ευρώ! Επρόκειτο για στεγαστικά και άλλης μορφής δάνεια. Το εισόδημά τους ανέρχεται στα 2.100 ευρώ αμφότεροι.

Λόγω της οικονομικής κατάστασης, αδυνατούσε το ζευγάρι να καλύψει τις δόσεις και κατέληξαν στο δικαστήριο οι δύο πλευρές, με τον δικαστή να δικαιώνει τους δανειολήπτες, αφού μείωσε τη συνολική οφειλή στα μόλις 100.000 ευρώ δίνοντας μάλιστα χρονικό περιθώριο εξόφλησης τα… είκοσι χρόνια.

Η έκπληξη και το χαστούκι προς το τραπεζικό σύστημα δεν ήταν η απόφαση αλλά το σκεπτικό της, που δημιουργεί δεδικασμένο.

"Οι δανειολήπτες δεν ευθύνονται για το ύψος των δανείων που έλαβαν, διότι:

Πρώτον, οι Τράπεζες μπορούσαν να ελέγξουν το χαρτοφυλάκιο των αιτούντων και να μην επιτρέψουν υπερδανεισμό,

Δεύτερον, εάν τους έκριναν ακατάλληλους θα έπρεπε να μην τους εγκρίνουν τις δανειοδοτήσεις και Τρίτον, οι Τράπεζες χορηγούσαν δάνεια, ενώ γνώριζαν τις δυνατότητες των αιτούντων, εβρισκόμενες σε καθεστώς πιστωτικής ευφορίας....

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κ. Χατζηδάκης σε CNBC και Bloomberg για την ελληνική οικονομία

Συνεντεύξεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών  στο Bloomberg και το CNBC Συνεντεύξεις στα τηλεοπτικά …