Πρωτοσέλιδα τύπου της Δευτέρας

efimerides_1

Συνταξιοδοτικό, ασφαλιστικό, ΦΠΑ για την εκπαίδευση και προσφυγικό επικεντρώνουν το ενδιαφέρον των εφημερίδων, στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα στον οικονομικό και πολιτικό τύπο, τα οποία διαμορφώνονται ως εξής:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Τα νέα όρια ηλικίας για σύνταξη» Η εφημερίδα γράφει ότι: «έως 17 χρόνια παραπάνω θα χρειαστεί να δουλέψουν ασφαλισμένοι για να βγουν στη σύνταξη. Η υπουργική απόφαση για τα αυξημένα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, η οποία επηρεάζει αρνητικά τη ζωή περίπου 150.000 εργαζομένων».
ΕΘΝΟΣ: «Ακροδεξιοί τρομοκράτες ετοίμαζαν φονικό χτύπημα Η εφημερίδα σημειώνει: «βρέθηκε γιάφκα στην Καλαμάτα με βαρύ οπλισμό και εκρηκτικούς μηχανισμούς μεγάλης ισχύος. Στο στόχαστρό τους το κτίριο της Νομαρχίας, το Δημαρχείο, τα Δικαστήρια και η Εφορία».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τα «παράθυρα» για συντάξεις από 56 έως 62 σε όλα τα Ταμεία» Η εφημερίδα γράφει ότι: «οι προϋποθέσεις για έξοδο με ευνοϊκούς όρους για μισθωτούς σε ΙΚΑ, Δημόσιο, ΔΕΚΟ και τράπεζες. Τι ισχύει για τους ασφαλισμένους προ του 1992. Ποιες γυναίκες βγαίνουν στα 60 με πλήρη σύνταξη και μετά το νέο νόμο. Οι παγίδες και οι αδικίες της 35ετίας για τους παλαιούς ασφαλισμένους πριν από το 1983».
ΕΣΤΙΑ: «Κωμόπολις» προσφύγων η Αθήνα» Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ήταν επιβεβλημένο να απορριφθεί απεριφράστως κάθε σκέψις δημιουργίας «κωμοπόλεως προσφύγων» στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις των Αθηνών. Πράγματι τα ελληνικά νησιά πιέζονται αφορήτως».
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: « «Συμμορφωθείτε προς τας υποδείξεις» Η εφημερίδα γράφει ότι: «στο απυρόβλητο έμεινε η Τουρκία, χώρα εισόδου των προσφύγων στην άτυπη σύνοδο Κορυφής. Η Γερμανία έδωσε έμφαση στην αναχαίτιση της ροής μέσα στην Ελλάδα, χωρίς να ληφθεί απόφαση. Σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΕΕ, Β Ντομπρόβσκις, θα δώσει οδηγίες για ασφαλιστικό, ΦΠΑ, πλειστηριασμούς, «κόκκινα» δάνεια και τράπεζες».
ΤΑ ΝΕΑ: «Συννεφιασμένη Δευτέρα» Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «πολλές πιέσεις δέχεται η Αθήνα, η οποία ανησυχεί ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και των έμμεσων απειλών ακόμα και για κούρεμα καταθέσεων τη στιγμή που επικρατεί ατμόσφαιρα αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για ΦΠΑ και κόκκινα δάνεια».
KONTRA NEWS: «2 δεκάρες να μπει φόρος στα τσιγάρα και στα ποτά» H εφημερίδα γράφει ότι «η ελληνική κοινωνία έχει χρέος να προστατέψει τους ανέργους και τους συνταξιούχους συμπολίτες μας, τους ανθρώπους που αδυνατούν να ξεπληρώσουν τα στεγαστικά δάνεια και διατρέχουν άμεσο κίνδυνο να τους πετάξουν έξω από τα σπίτια τους».
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Τρεις νάρκες στην αξιολόγηση» Η εφημερίδα τονίζει ότι: «μάχη με τον χρόνο δίνει και πάλι η κυβέρνηση καθώς η εμπλοκή που παρουσιάστηκε στη διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο, αφήνοντας πολλά και σοβαρά μέτωπα ανοικτά, δημιουργεί χαμηλό βαρομετρικό στην πορεία της αξιολόγησης».
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οι δηλώσεις του Μητσοτάκη για το Πρόγραμμα «Αιγίς»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στο νέο πιο αυστηρά επιχειρησιακό δόγμα με στόχο να αντιμετωπίζονται οι …