Πρώτα οι απολύσεις και μετά η κίνηση αλληλεγγύης

twitter

Ο νέος CEO του Twitter, Jack Dorsey, ανακοίνωσε πως δίνει το ένα τρίτο των μετοχών του (αντιστοιχεί στο 1% της εταιρείας) στους εργαζομένους. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια.

Είχαν προηγηθεί απολύσεις από την εταιρεία και με αυτόν τον συμβολικό τρόπο ο Dorsey προσπάθησε να κατευνάσει τους υπαλλήλους.

Την περασμένη εβδομάδα, ο CEO δήλωσε άλλωστε ότι η εταιρεία του θα δωρίσει 40 εκατομμύρια σε μετοχές σε φιλανθρωπικό ίδρυμα. Την ίδια εβδομάδα βέβαια, το Twitter ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε απολύσεις 336 εργαζομένων, που αντιστοιχούν περίπου στο 8% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας.

Ο Dorsey ανακοίνωσε επίσης ότι προτιμάει να κατέχει ένα μικρότερο μερίδιο. «Μπορούμε να κάνουμε μεγαλύτερο το Twitter», έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο, καλώντας τους υπαλλήλους του να συμβάλλουν σε αυτή την ανάπτυξη. Ο Dorsey διαθέτει αυτή τη στιγμή περίπου 22 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας.
Ο νέος CEO προσπαθεί να βάλει τους εργαζομένους του Twitter «στο παιχνίδι», μιας και πλέον θα μπορούν να αισθανθούν πως θα έχουν ένα έστω μικρό μέρος της εταιρείας στην οποία εργάζονται, στην ιδιοκτησία τους.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως προσφάτως, ο CEO της Microsoft, Steve Ballmer, αγόρασε το 4% των μετοχών του Twitter, και έγινε έτσι ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος (πάνω από τον Dorsey, που είχε το 3%).
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …