Φίλης: Οι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία, γιατί δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν μαζί τους!

filis

Τελικά αυτή η χώρα δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ στον τρόπο που λειτουργεί, αφού κάθε υπουργός που αναλαμβάνει το κρίσιμο υπουργείο της Παιδείας, δεν μπορεί να μην επιχειρήσει να βάλει την δική του σφραγίδα, με ότι σημαίνει αυτό στην αβεβαιότητα των μαθητών.
Ανάλογα λοιπόν θα πράξει και ο σημερινός υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, που έσπευσε να προαναγγείλει μία σειρά παρεμβάσεων για τη μείωση της σχολικής ύλης, τη βελτίωση των βιβλίων και την αναβάθμιση της διδασκαλίας ξένων γλωσσών, με τη δημιουργία ενός δομημένου συστήματος που θα καταλήγει σε ένα «κρατικό Lower» για την πιστοποίηση γλωσσομάθειας, προακλώντας πολλά ερωτηματικά για τις λέξεις που χρησιμοποίησε ειδικά για τους λόγους που οι γονείς, επιλέγουν τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.
«Υπάρχει μια νεοφιλελεύθερη ρητορική που απαξιώνει κάθε τι δημόσιο και δίνει υπέρμετρη αξία σε κάθε τη ιδιωτικό. Τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια λειτουργούν επίσης ως μηχανισμοί ιδιαίτερης κοινωνικής ανόδου και απόκτησης γνωριμιών, αλλά και ως μια βολική λύση για εργαζόμενους γονείς που δεν μπορούν να αφιερώσουν πολύ χρόνο στα παιδιά τους.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ερντογάν για Μητσοτάκη: Θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να φέρουμε τις σχέσεις μας σε καλύτερο επίπεδο

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν έχει «κλειδώσει» για τις 13 Μαΐου - Δήλωση του υπουργού …