Άνοιξε παράθυρο για έκτακτη εισφορά υπέρ του ασφαλιστικού ο Κατρούγκαλος

299KATRPOUGALOS_533_355

Μία βόμβα μεγατόνων είχε έτοιμη ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος κατά τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις και την πέταξε, προκαλώντας μπαράζ αντιδράσεων, καθώς άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να επιβληθεί νέα έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μέγα θέμα του ασφαλιστικού.

Όπως δήλωσε εξετάζεται το ενδεχόμενο η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού να μην επιτευχθεί από μείωση των συντάξεων, αλλά ενδεχομένως με άλλους πόρους στο σύστημα", κάτι που σημαίνει πως ίσως και να εξετάσουν νέο φόρο υπέρ του ασφαλιστικού.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι «να επιστρέψει η αγορά εργασίας στην κανονικότητα», επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος.

Σχετικά με το θέμα των συντάξεων, ο υπουργός επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι στο συνταξιοδοτικό αυτό που είναι απαραίτητο είναι η μεταρρύθμιση και γι΄αυτό η Ελλάδα έχει ζητήσει τεχνική βοήθεια, έτσι ώστε να ποσοτικοποιηθούν οι προτάσεις της.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν μίλησε για «καλή και παραγωγική συνάντηση» κατά την οποία συζητήθηκε το συνταξιοδοτικό σύστημα, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητη η μεταρρύθμιση προκειμένου να καταστεί μακροπρόθεσμα βιώσιμο.

Παράλληλα όπως μετέδωσε το newsit.gr, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στην αγορά εργασίας, με στόχο να είναι περισσότερο ασφαλείς οι εργαζόμενοι, η αγορά να γίνει περισσότερη ευέλικτη και να δημιουργούνται περισσότερες θέσεις εργασίας. Σε σχέση με τα εργασιακά είπε ακόμα ότι γνωρίζει πως η Ελλάδα βρίσκεται σε επαφή με διεθνείς οργανισμούς και εμπειρογνώμονες ώστε να εφαρμοστούν οι βέλτιστες διεθνείς πρακτικές.

«Προτείνουμε μια γενική μεταρρύθμιση που θα ικανοποιεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, ως γενικό ισοδύναμο», είπε ο υπουργός και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει τη βούληση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέσα στα προκαθορισμένα χρονικά πλαίσια. «Εμείς από την πλευρά μας θα καταθέσουμε το νομοσχέδιο για τις συντάξεις μέσα στο Νοέμβριο. Αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο γιατί θα πρέπει να κάνουμε μέσα σε 40 μέρες, αυτό που δεν έγινε σε 40 χρόνια», σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος. «Μιλάμε κυρίως για διαρθρωτική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και όχι για περικοπές. Το σύστημα πρέπει να είναι δίκαιο, να προστατεύει τους πολίτες αλλά και να είναι πιο αναλογικό με τις εισφορές τους», τόνισε ο κ. Ντομπρόβσκις.

Ερωτηθείς για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε ότι δεν αποτελούσε πρόταση των θεσμών και εναπόκειται στις ελληνικές αρχές να προτείνουν ισοδύναμα.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βορίδης στον ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας»

Σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική διάρκειας ο Μάκης Βορίδης απάντησε «να καταθέσουν …