Αχαία: Με κλειστά εμπορικά στην απεργία της 12ης Νοέμβρη

loft-concrete-new9

Κλειστά θα είναι τα καταστήματα των επαγγελματοβιοτεχνών της Αχαΐας την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία τους.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η  Διοίκηση της  ΟΕΒΕΣΝΑ  στα πλαίσια των αποφάσεων που ελήφθησαν στα τελευταία Διοικητικά Συμβούλια της,  αλλά και σε αντίστοιχα Δ.Σ. του Γ΄/θμιου  της ΓΣΕΒΕΕ σας ενημερώνει:

Μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου και την διαδοχική ψήφιση των νομοσχεδίων με τα προαπαιτούμενα  μέτρα,  είναι πασιφανές ότι η πολιτική λιτότητας,  υπερφορολόγησης  και συρρίκνωσης των Μμ-Ε  συνεχίζει να ασκείται με την ίδιο και ακόμη μεγαλύτερο «ζήλο» από την παρούσα κυβέρνηση.

Τα  προαπαιτούμενα μέτρα ( αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση συντάξεων, αλλαγή στις 100 δόσεις κλπ.) δεν έχουν τελειωμό και έρχονται να  προστεθούν στην άγρια φορολογία που έχει ήδη επιβληθεί (26% ,προκαταβολή 100%, ΕΝΦΙΑ κλπ) για όλους, ενώ φέρνει πιο κοντά τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Έπεται συνέχεια και «βαρύς χειμώνας» με τη 2η δόση των προαπαιτούμενων.

Αντιμέτωποι μ’ αυτή την κατάσταση και αντιδρώντας στον αργό θάνατο που μας ετοιμάζουν, δεν μπορούμε πια να δείξουμε καμία ανοχή στις ενέργειες της  συγκυβέρνησης, που γίνονται στο όνομα μεταρρυθμίσεων και "διορθωτικών" κινήσεων, παρά μόνο να συσπειρωθούμε και να οργανώσουμε αντίσταση και πάλη απέναντι στην πολιτική αυτή και στα επώδυνα και  βάρβαρα μέτρα. Γι’ αυτό και συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση με κλείσιμο των επιχειρήσεών μας  την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015,  σε συμπόρευση μαζί με άλλες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

ΚΑΛΟΥΜΕ

Όλα τα Σωματεία μέλη μας και τους συναδέλφους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους, αυτοκινητιστές να  κλείσουν τις επιχειρήσεις τους την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ και να συμμετέχουν μαζικά  στις τοπικές  συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν εκείνη τη μέρα.

Για τις λεπτομέρειες οργάνωσης της απεργιακής κινητοποίησης θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση, όταν θα έχουμε στη διάθεσή μας και έντυπο υλικό (αφίσες) από την ΓΣΕΒΕΕ .»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σκυλακάκης: Το μέλλον ανήκει στις επόμενες γενιές και γι αυτές πρέπει να πετύχουμε

Ολοκληρώθηκε απόψε η 9η Διάσκεψη Our Ocean Conference που πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα στην χώρα …