Περάσατε το δύσκολο στάδιο και κληθήκατε σε συνέντευξη - Ψυχραιμία!

bigstock_Writing_Soft_focus__164110641

Βρήκατε την ιδανική θέση εργασίας; Καταφέρατε να κληθείτε σε συνέντευξη; Πάρτε ιδέες για το πώς να παραμείνετε ήρεμοι και σίγουροι για τον εαυτό σας, παρότι αισθάνεστε πολύ ταραγμένοι.

Να σκέφτεστε θετικά. Πρώτα από όλα, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι έχετε φτάσει σε αυτό το στάδιο επειδή ο εργοδότης σας ενδιαφέρεται πραγματικά για σας. Συνειδητοποιήστε ότι διαθέτετε πολύτιμα προσόντα τα οποία μπορείτε να προσφέρετε στην εταιρεία. Σας αφιερώνουν χρόνο και είστε εκεί γιατί το αξίζετε.

Δεν πειστήκατε; Τότε κάντε όπως οι ηθοποιοί και προσπαθήστε να ηρεμήσετε, παίρνοντας βαθιές αναπνοές.

Σύμφωνα με τις οδηγίες από το ec.europa.eu, οι ασκήσεις αναπνοής είναι εύκολες και σας επιτρέπουν να διατηρείτε τον έλεγχο. Να φθάσετε λίγο πιο νωρίς και πάρτε μερικές βαθιές ανάσες ενώ περιμένετε. Θυμηθείτε τι μπορείτε να προσφέρετε στον μελλοντικό εργοδότη σας!

Εάν είστε ακόμη αγχωμένοι, προσπαθήστε να μην το δείχνετε. Για αυτό, μην μιλάτε πολύ και να αποφεύγετε τις νευρικές κινήσεις και την οπτική επαφή.

Εάν φοβάστε ότι λόγω της νευρικότητάς σας μπορεί να φλυαρήσετε, προσπαθήστε να απαντάτε μία μία τις ερωτήσεις και να μην πλατειάζετε. Εάν ο εξεταστής θέλει να μάθει περισσότερα θα σας υποβάλλει ερωτήσεις. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις τηλεφωνικές συνεντεύξεις, όπου μπορεί να εκλάβετε τη σιωπή του εξεταστή ως ένδειξη ότι πρέπει να μιλήσετε, ενώ εκείνος παίρνει σημειώσεις.

Μην ξεχνάτε να έχετε κατά διαστήματα οπτική επαφή με τον εξεταστή, χωρίς όμως να τον κοιτάτε συνεχώς επίμονα. Ο εξεταστής καταλαβαίνει την ανησυχία σας, αλλά το να αποφεύγετε το βλέμμα του καθόλη τη διάρκεια της συνέντευξης πιθανόν να μην αποφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Εάν νομίζετε ότι δεν κάνετε ποτέ νευρικές κινήσεις, ξανασκεφτείτε το. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν νευρικές συνήθειες και καλό είναι να γνωρίζετε τις δικές σας. Ρωτήστε τους φίλους ή την οικογένειά σας. Ζητήστε από έναν φίλο να σας πάρει εικονική συνέντευξη και μετά να σας πει τη γνώμη του με ειλικρίνεια.

Επίσης, αυτό που πραγματικά μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε είναι η καταγραφή ορισμένων ερωτήσεων που νομίζετε ότι θα υποβληθούν. Σας επιτρέπει να προετοιμάσετε τις απαντήσεις, ούτως ώστε να απαντήσετε με ηρεμία και αποφασιστικότητα.

Τέλος το σημαντικότερο, εάν αναζητάτε εργασία ή εάν η συνέντευξη διεξάγεται σε άλλη χώρα, τότε ρωτήστε τον σύμβουλο EURES της χώρας στην οποία θέλετε να εργαστείτε να σας δώσει μερικές συμβουλές για τη διεξαγωγή των συνεντεύξεων εκεί.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας για κακοκαιρία: Η προσπάθεια μέχρι τώρα απέδωσε

 «Ήμασταν όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι» δήλωσε από το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία ο …