Έχασαν την αξιοπρέπεια αλλά και την εμπιστοσύνη τους οι Έλληνες-Έρευνα του ΟΟΣΑ(Πίνακες)

οοσα

Μεγάλη έρευνα για να διαπιστώσει ποιες ευρωπαϊκές χώρες προσφέρουν καλύτερες σχέσεις εμπιστοσύνης και ως εκ τούτου, έχουν αυξημένες πιθανότητες ανάπτυξης, διενήργησε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), με την Ελλάδαγια άλλη μία φορά να διατηρεί μία από τις  τελευταίες θέσεις το σύνολο των κατηγοριών!

Η έρευνα του ΟΟΣΑ με τίτλο «Πώς είναι η ζωή το 2015», αποτύπωσε ορισμένα πολύ χρήσιμα συμπεράσματα. Η έρευνα στηρίχθηκε σε στοιχεία της Eurostat και αναπτύχθηκε σε τρεις άξονες: 1)Στην εμπιστοσύνη προς τους συμπολίτες,

2)Στους δημόσιος θεσμούς και

3)Στις εθνικές κυβερνήσεις.

Όσον αφορά την εμπιστοσύνη στους άλλους ανθρώπους, βάσει των στοιχείων, τα σκανδιναβικά κράτη και γενικότερα η Βόρεια Ευρώπης, συγκεντρώνουν για μία ακόμη φορά τις καλύτερες αναφορές. Η Δανία, η οποία σημειώνουμε ότι δεν βρίσκεται στη ζώνη του ευρώ, καταλαμβάνει με διαφορά την 1η θέση. Ακολουθεί στη 2η θέση η Φινλανδία και έπεται στην 3η η Νορβηγία. Ισλανδία και Σουηδία συμπληρώνουν την πεντάδα, στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα, ενώ την πρώτη δεκάδα απαρτίζουν οι Ολλανδία, Σλοβενία, Ελβετία, Ιρλανδία και Ισπανία.

Η Γερμανία, το Βέλγιο και η Αυστρία, χώρες με παραδοσιακή οργάνωση και δομές, περιέργως βρίσκονται αρκετά χαμηλά στη σχετική λίστα, ενώ τη μεγάλη έκπληξη, όπως σημειώσαμε και παραπάνω, κάνει η Γαλλία, η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση. Κάτω από την Ελλάδα βρίσκεται επίσης η Τσεχία.

Συνολικά, οι σκανδιναβικές χώρες και ιδιαίτερα η Δανία, καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις.
Ο πίνακας με τα συνολικά αποτελέσματα της έρευνας του ΟΟΣΑ για την εμπιστοσύνη στους άλλους…

tr

Σε επίπεδο εμπιστοσύνης των δημόσιων θεσμών, η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στις τελευταίες θέσεις. Η έρευνα αναφέρεται κυρίως στην εμπιστοσύνη απέναντι στο πολιτικό σύστημα, στην αστυνομία και στο σύστημα απόδοσης δικαιοσύνης. Λιγότερη εμπιστοσύνη στη συγκεκριμένη κατηγορία, εκφράστηκε μόνο σε Ισπανία, Σλοβενία και Πορτογαλία. Οι σκανδιναβικές και οι χώρες του βορρά βρίσκονται και πάλι σε υψηλό επίπεδο.

Ο σχετικός πίνακας από τον ΟΟΣΑ…

public

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παιδικές κατασκηνώσεις 2023 ΟΠΕΚΑ. Αιτήσεις δικαιούχων

Παιδικές κατασκηνώσεις 2023 ΟΠΕΚΑ. Για τη συμμετοχή στο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα, η υποβολή της αίτησης …