Θα ζήσουμε στα γεράματα(ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ) με 384 ευρώ Βασική Εθνική Σύνταξη

katrougkalos21424935675-620x320

Χωρίς την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, διεξήχθη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που διήρκεσε τέσσερις ώρες, στην οποία ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος παρουσίασε τις θέσεις του υπουργείου για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώνονται από τα στελέχη του κόμματος, ο κ. Κατρούγκαλος εισηγήθηκε ως κατώτατο ποσόν τα 384 ως 392 ευρώ, ποσό στο οποίο στο οποίο θα προστίθεται ένα ανταποδοτικό τμήμα των εισφορών κάθε ασφαλισμένου.

Το υπουργείο πρέπει να τετραγωνίσει τον κύκλο, αφού πέρα από τα μέτρα για την μακροχρόνια διαφύλαξη του συστήματος, πρέπει να βρει και ένα ποσό της τάξεως των 900 εκατομμυρίων ευρώ για να κλείσει η τρύπα για το 2016.

Η κυβέρνηση εκτός από τη μείωση των συντάξεων -ίσως και αυτών κάτω από το όριο των 1.000 ευρώ- εξετάζει και άλλα μέτρα, όπως η θέσπιση φόρου για τη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων των ταμείων, αλλά και η μεταφορά εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις προς το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Ωστόσο όλες οι προτάσεις πρέπει να εγκριθούν και από τους δανειστές.

Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, μιλώντας στο naftemporiki.gr, διευκρίνισε ότι ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στην «κακή» κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα Ταμεία  και στους στόχους της μεταρρύθμισης που προωθεί, δεν αναφέρθηκε όμως σε συγκεκριμένα νούμερα κάτι που, όπως είπε, θα κάνει στις επόμενες συνεδριάσεις του οργάνου για το θέμα, αφού προηγηθεί διαβούλευση με το υπουργείο Οικονομικών και τους δανειστές.

Γι’ αυτό, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, δεν ασκήθηκε κριτική στον αρμόδιο υπουργό άλλα «έγιναν γενικόλογες τοποθετήσεις με κύριο γνώμονα τη διαφύλαξη του κοινωνικού χαρακτήρα του συστήματος»

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΟΣΕΥΠΕ: Πρόταση για την επανεκκίνηση του θεσμού της Κοινωνικής Κατοικίας

12 χρόνια μετά την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, μια ωραία πρόταση κατατέθηκε στο δημόσιο …