Στο ΦΕΚ τα νέα συνταξιοδοτικά όρια ηλικίας(ΠΙΝΑΚΑΣ)

syntaxeis-800x500_c

Δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Κυβερνήσεως, η απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τα νέα, αυξημένα συνταξιοδοτικά όρια ηλικίας.

Πρόκειται για την σταδιακή αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, που αφορά όλους όσοι θα συνταξιοδοτηθούν λόγω γήρατος από φορείς κοινωνικής ασφάλισης συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, οι οποίοι πριν από την έναρξη ισχύος του τρίτου Μνημονίου (Ν. 4336/2015) δεν είχαν θεμελιώσει δικαίωμα πλήρους ή μειωμένης σύνταξης.

Με την απόφαση, ενεργοποιείται ο νόμος που ψηφίστηκε τον περασμένο Αύγουστο με τα όρια ηλικίας να αυξάνονται, κατά περίπτωση, ακόμη και κατά 17 έτη.

Κρίσιμη ημερομηνία θεωρείται η 18η Αυγούστου. Όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία, δεν επηρεάζονται και μπορούν να παραμείνουν στην εργασία τους για όσο χρονικό διάστημα επιθυμούν. Όσοι όμως δεν θεμελίωσαν δικαίωμα για σύνταξη στις 18 Αυγούστου, θα διαπιστώσουν αύξηση στο όριο ηλικίας. Το χρονικό διάστημα που θα προστεθεί, προκύπτει μέσα από τους αναλυτικούς πίνακες που δημοσιεύονται στην απόφαση.

Σύμφωνα με την απόφαση, τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αυξάνονται σταδιακά, έως την 1η Ιανουαρίου 2022, προκειμένου να εναρμονιστούν με το νέο όριο ηλικίας που διαμορφώνεται στα 67 ή στα 62 με την απαραίτητη προϋπόθεση της συμπλήρωσης 40 ετών ασφάλισης.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ - Παρουσίαση ευρωβουλευτών: Οι 35 ψηφισμένοι, οι δύο νυν και οι πέντε «προεδρικοί»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε σε εκδήλωση τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, παρουσία του …