Άντε πάλι με την αύξηση του ΦΠΑ στο μοσχαρίσιο κρέας!!!-Δεν ξέρουν τι τους γίνεται...

mplokaki-eforia-misthotoi-foros
Τελικά εκπαίδευση ή διατροφή; Εκπαίδευση ή μετακίνηση;
Ούτε αυτοί δεν ξέρουν τι κάνουν, όταν γίνεται γνωστό από διαρροές, πως στην αναζήτηση ισοδύναμων ώστε να γλιτώσει η ιδιωτική εκπαίδευση το ΦΠΑ 23%, επανέρχεται η σκέψη για επιβολή φόρου στο βόειο κρέας, στα καπνικά είδη και στα ποτά!!!
Άραγε αυτά θα τα πληρώσουν οι κατέχοντες ή οι μικροαστοί που θα πλήρωναν και την ιδιωτική Εκπαίδευση σε μία χώρα που είναι για πέταμα το δημόσιο σύστημα Παιδείας, με απόλυτη ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων, που απαξιώνουν το έμπειρο και φιλότιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, με τα τρομακτικά κενά που δημιουργούν;
Όπως αναφέρει σήμερα δημοσίευμα των Νέων, το οικονομικό επιτελείο αναγνωρίζει πως υπερεκτιμήθηκαν τα έσοδα από τη φορολόγηση στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Όπως έχει διαπιστωθεί σε όλες τις συσκέψεις σε κυβερνητικό επίπεδο, ακόμη κι αν η κυβέρνηση καταλήξει στην επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, τα έσοδα για τα δημόσια ταμεία δεν θα υπερβούν τα 40-45 εκατ. ευρώ, δηλαδή θα αγγίξουν με τη μεγαλύτερη απόδοση του μέτρου μόλις το 1/10 των προβλεπόμενων εσόδων.

Έτσι αναζητούνται πηγές που μπορεί να φέρουν στα κρατικά ταμεία περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ και που δεν θα προκαλέσουν τόσο έντονες κοινωνικές αντιδράσεις, όπως η επιβολή υψηλής φορολογίας στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Υπόμνημα Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο για «κόψιμο» των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

«Η πραγματική ηγεσία του κόμματος ασκείται από τον καταδικασθένα σε ποινή κάθειρξης για ένταξη και …