Από Δευτέρα οι κατασχέσεις πρώτων κατοικιών-Απελευθερώθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ!!!

SPAIN_EVICTIONS-600x337

Νεότερη Ενημέρωση Παρασκευή 11.12

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε μόνο και μόνο η άρση των λειστηριασμών πρώτης κατοικίας έχουν θορυβήσει την κυβέρνηση που αφήνει να αιωρείται στον αέρα ότι μελετά σε συνεργασία με τις τράπεζες, αντία για εξώσεις και πλειστηριασμούς, την προοπτική της αλλαγή κατοικιών, για αυτούς που θα χάνουν τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, σχέδιο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο θέλει τις τράπεζες αντί να προχωρούν σε εξώσεις και πλειστηριασμούς να προσφέρει στον δανειολήπτη ένα νέο σπίτι μικρότερης αξίας. Ετσι ο δανειολήπτης θα δέχεται να αποχωρ'ησει απο την εστία του που διαθέτει λαμβάνοντας στεγαστικό δάνειο που δεν μπορεί να αποπληρώσει με όφελος τη διαγραφή του χρέους που έχει ή μέρους του χρέους ανάλογα με τα ποσά που έχει καταβάλει ως τώρα και την αξία του νέου σπιτιού που θα του παραχωρεί η τράπεζα.

Το εν λόγω σχέδιο μελετάται καθώς οι τράπεζες επί της ουσίας δεν μπορούν να κινηθούν καθώς οι δανειολήπτες μέσω του νόμου Κατσέλη έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη. Οι υποθέσεις δανειοληπτών που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους φτάνουν τις 130.000 συνολικά και θα χρειαστούν ως και 15 ή και παραπάνω χρόνια μέχρι να εκδικαστούν και να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Αρχική Ενημέρωση Πέμπτη 22.59

Την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για χιλιάδες δανειολήπτες και οφειλέτες, που θα δουν τα σπίτια τους να βγαίνουν στο σφυρί,  καθώς η "αντιμνημονιακή" συγκυβένηση ΄όσο ήταν αντιπολίτευση και πλήρως "μνημονιακή" ως κυβέρνηση αποφάσισε και υλοποιεί την απελευθέρωση όλων των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, όπως οι πλειστηριασμοί.

Από Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 γίνονται όλες οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης.

Σύμφωνα με την απόφαση:

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοινώνει ότι δεν παρατείνεται εκ νέου η ισχύς της υπ’ αριθμ. 49214/21−7−2015 Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, καταβολής δικαστικών παραβόλων, εγγυοδοσιών και χρηματικών ποσών από μετατροπή ποινών» (Β΄ 1525), η οποία έχει ήδη παραταθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 με την υπ’ αριθμ. 57384/31−8−2015 όμοια (Β΄ 1867) και στη συνέχεια μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015 με την υπ΄ αρ. 70905/29.9.2015 όμοια (Β’ 2110)».

Και αυτό γιατί γνωστοποιήθηκε στις τράπεζες απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων με την οποία δεν παρατείνεται εκ νέου η κοινή υπουργική απόφαση που ανέστειλε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης αρχικά ως την 30η Σεπτεμβρίου και εν συνεχεία ως την 31η Οκτωβρίου. Πρακτικά δηλαδή θα μπορούν να προχωρήσουν εξώσεις και κάθε είδους αναγκαστικές εκτελέσεις (σ.σ. δεν αφορά πρώτη κατοικία που προστατεύεται).

Μένει σε λίγο να δούμε τις ειδικές δυνάμεις, όπως στην Ισπανία, να επεμβαίνουν για να ακινητοποιούν τους ιδιοκτήτες, που θα διαμαρτύρονται για τα παγκάκια που θα τους περιμένουν...

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κ. Χατζηδάκης για 30ετές ομόλογο: Σημαντική επιτυχία για τη χώρα

«Η έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας, αποτελεί σημαντική επιτυχία για τη χώρα» δήλωσε ο ΥΠΕΘΟ Η …