Στα σκαριά νέα υπηρεσία internet με μπαλόνια

google_project_loon_599_355

Το Project Loon είναι το νέο εγχείρημα που ετοιμάζει η Google με το οποίο θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο internet σε όλο τον κόσμο με ειδικά μπαλόνια που έχει κατασκευάσει.

Το Project Loon ανακοινώθηκε από την Google το 2013 και από τότε η εταιρία αναπτύσσει τεχνολογίες έτσι ώστε μέσα στα επόμενα χρόνια να μπορέσει να παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο με τη βοήθεια ειδικών μπαλονιών που θα συνεργάζονται με παρόχους κινητής τηλεφωνίας ενώ παράλληλα η Google έχει κυκλοφορήσει στην Ινδονησία το οικονομικό smartphone, Android One.

Μέσα στο 2016 η Google ανακοίνωσε οτι θα ξεκινήσει τις δοκιμές στην Ινδονησία και σε συνεργασία με τους πάροχους θα δώσει πρόσβαση στο διαδίκτυο σε πάνω από 100 εκατομμύρια πολίτες οι οποίοι βρίσκονται στα πάνω από 17.000 νησάκια τα περισσότερα από τα οποία είναι δύσβατα και δεν έχουν καθόλου ή πολύ περιορισμένη πρόσβαση σε διαδικτυακές υπηρεσίες.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ. Ενιαία έκθεση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024   Ο ΕΟΔΥ προέβη …