ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΧΙ στους πλειστηριασμούς ακινήτων!

ΠΛΕΙΣΤΗΡ

"Ακριβώς 2 χρόνια πριν, είχαμε ζητήσει την συμπαράστασή σας, για να αποτρέψουμε, από τον Ιανουάριο του 2014, την απελευθέρωση των πλειστηριασμών.

Βοηθήσατε να συγκεντρωθούν πάνω από 130.000 υπογραφές, τις οποίες παραδώσαμε στον Αντιπρόεδρο της Βουλής, ενώ ο αριθμός τους εξακολουθεί, ακόμα και σήμερα, να αυξάνεται.

Βοηθήσατε να διατηρηθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών, έστω και για ένα μόνο έτος, έστω και με δυσμενέστερους όρους.

Από την αρχή του 2015 και επί 10 μήνες, υπήρχε σιωπηρή συμφωνία για μη πραγματοποίηση πλειστηριασμών, παράλληλα με την προστασία που παρέχει η νομοθεσία για την πτώχευση των νοικοκυριών (νόμος Κατσέλη) Όμως τώρα, τα πράγματα αλλάζουν προς το χειρότερο! Οι δανειστές και η κυβέρνηση διαπραγματεύονται τον ορισμό νέων κριτηρίων για την προστασία της κύριας κατοικίας, τα οποία θα είναι πολύ αυστηρά και θα έχουν σαν αποτέλεσμα τη διάσωση της κατοικίας ελάχιστων πια οφειλετών...

Αν επιβεβαιωθούν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, τότε ο νόμος Κατσέλη, που παρείχε την δυνατότητα στους υπερχρεωμένους οφειλέτες να κρατήσουν το σπίτι τους, καταβάλλοντας ορισμένο ποσό ανάλογα με την αξία του, ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

Γι’ αυτό σήμερα, ζητάμε και πάλι την βοήθειά σας! Οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες στην χώρα μας, έχουν ακόμα περισσότερο επιδεινωθεί. Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, άτομα και μικροεπαγγελματίες, δεν μπορούν πλέον όχι μόνο να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις απέναντι σε ιδιώτες και κράτος, αλλά ούτε καν να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια. Δεν πιστεύουμε ότι αυτή η εικόνα διάλυσης της κοινωνίας μπορεί να αποτελεί όραμα της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπογράφοντας το ψήφισμά μας θα βοηθήσετε:

  • να μην ακυρωθεί στην πράξη ο πιο καινοτόμος νόμος της Ευρώπης, που έδωσε ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
  • να μη βρεθούν κυριολεκτικά στον δρόμο χιλιάδες οικογένειες , ενώ θα οφείλουν ακόμα στις τράπεζες χρήματα για το ακίνητο που έχασαν και πρέπει να ξεπληρώσουν…
  • να μην απειληθεί η επιδιωκόμενη και αναγκαία όσο ποτέ, οικονομική, πολιτική και κοινωνική σταθερότητα της χώρας μας

Ενώνουμε την φωνή μας με αυτή της ΕΚΠΟΙΖΩ και όλοι μαζί απαιτούμε:

Να μην τροποποιηθούν τα κριτήρια για την προστασία κύριας κατοικίας στο νόμο Κατσέλη.

Παράλληλα με την προστασία του νόμου Κατσέλη, να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας για όσο διαρκεί η οικονομική κρίση, δίνοντας έτσι χρόνο στην επανεκκίνηση της οικονομίας, στην απορρόφηση των ανέργων, στην αποκατάσταση οικονομικής δυνατότητας ατόμων και μικροεπαγγελματιών.

Να μην επιτραπεί η πώληση επισφαλών δανείων των ελληνικών συστημικών τραπεζών, οι οποίες βρίσκονται υπό κρατικό έλεγχο, σε ξένες επενδυτικές εταιρείες με αδιαφανείς διαδικασίες και σε εξευτελιστικές τιμές.

Οι τράπεζες να προχωρήσουν σε προσαρμογές των οφειλών και μείωση των επιτοκίων, δίνοντας κίνητρο στους οφειλέτες να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

Να μεριμνήσει η κυβέρνηση άμεσα για την λήψη αποτελεσματικών μέτρων για τις ρυθμίσεις των χρεών που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές δυνατότητες των οφειλετών."

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Εκλογές Ιουνίου 2023. Νέα δημοσκόπηση της MRB

Νέα δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN για τις εκλογές Ιουνίου 2023 …