Στο ΣτΕ και οι ακόλουθοι Τύπου των κλειστών γραφείων Τύπου του εξωτερικού

941ste21_473_355
Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε η Ένωση Ακολούθων Τύπου (ΕΝΑΤ) και τα 82 μέλη της, ζητώντας να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση με την οποία ανεστάλη η λειτουργία δέκα Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας στο εξωτερικό.
Η ΕΝΑΤ και τα μέλη της που υπογράφουν την προσφυγή, υποστηρίζουν ότι "η αιφνιδιαστική διακοπή της λειτουργίας των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνιών, έχει αμφισβητούμενα δημοσιονομικά οφέλη και παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις που αφορούν στην αποτελεσματική και διαρκή λειτουργία της διοίκησης, την αξιοκρατία και την αναλογικότητα,  σε μια περίοδο μείζονος ενδιαφέροντος για τα θέματα οικονομίας και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη προσφυγική κρίση - ζητήματα, που όπως επισημαίνουν οι προσφεύγοντες, απαιτούν στοχευμένη επικοινωνιακή πολιτική."
Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, ανεστάλη η λειτουργία των γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας (ΓΤΕ) σε Βαρσοβία, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Δουβλίνο, Ελσίνκι, Κοπεγχάγη, Οτάβα, Σαγκάη, Σίδνεϊ και Χάγη, ως μέρος των ενεργειών για τη δημοσιονομική εξυγίανση και τον εξορθολογισμό των δαπανών του δημοσίου. Αναλυτικά, βάσει της απόφασης, .
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρωμανός: Υποκρισία οι δηλώσεις Κασσελάκη

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ άσκησε κριτική σε δηλώσεις του Στέφανο Κασσελάκη περί καπηλείας του …