Το Ελληνικό αίτημα σύστασης ευρωπαϊκού ταμείου ανεργίας

anergia-ompreles
Η καταπολέμηση της ανεργίας και η κοινωνική συνοχή βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντηση που είχε η αναπληρώτρια υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου με τη Γερμανίδα ευρωβουλευτή του κόμματος των Πρασίνων Terry Reintke.
Η κ. Reintke τόνισε ότι για την αντιμετώπιση της ανεργίας απαιτείται διαφορετική προσέγγιση, σημειώνοντας ότι ακόμη και στη Γερμανία σε κάποιες περιφέρειες καταγράφονται πολύ υψηλότερα ποσοστά ανεργίας από τον εθνικό μέσο όρο, και επισήμανε την ανάγκη ενεργούς συμμετοχής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη χάραξη πολιτικών απασχόλησης, προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητη για αυτόν τον σκοπό η δημιουργία συμμαχιών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η κ. Αντωνοπούλου σύμφωνα με τις πληροφορίες του dikaiologitika.gr, από τη μεριά της, τόνισε και αυτή την ανάγκη διαφορετικής προσέγγισης για την αντιμετώπιση της ανεργίας, σημειώνοντας ότι ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι αυτό που πρόσφατα πρότεινε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, η σύσταση δηλαδή ενός ευρωπαϊκού ταμείου ανεργίας.
Η αναπληρώτρια υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας, επίσης, επανέλαβε την πρόταση της για ειδική χρηματοδότηση στα κράτη-μέλη που καταγράφουν ανεργία και μακροχρόνια ανεργία, μεγαλύτερα κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και παρουσιάζουν ύφεση για δύο συνεχόμενα έτη. «Στην περίπτωση της Ελλάδας, η επιπλέον χρηματοδότηση εκτιμάται ότι μπορεί να δημιουργήσει 400.000 προσωρινές θέσεις εργασίας, οι οποίες θα ενισχύσουν τη ζήτηση σε υπηρεσίες και προϊόντα, επιφέροντας αύξηση του εγχώριου ΑΕΠ κατά 2,1% σε έναν μόλις χρόνο», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός. Τέλος, η κ. Αντωνοπούλου αναφέρθηκε στην ανάγκη διεύρυνσης και ευελιξίας των ευρωπαϊκών πολιτικών απασχόλησης προκειμένου να ανταποκρίνονται στα διαφορετικά χαρακτηριστικά που παρουσιάζει η ανεργία σε κάθε χώρα και σε κάθε περιοχή.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πώς έγινε... άνθρακες ο «χρυσός» του Πρίνου;

Καίρια ερωτήματα για την πολύπλευρη πριμοδότηση της Energean με κρατικές εγγυήσεις και επιδοτήσεις, την ώρα …