Απαραίτητος ο γατρός υπηρεσίας στις επιχειρήσεις

i-tourkia-tha-proslabei-5000-ellines-giatrous.w_l

Τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας είναι ίσως τα σημαντικότερα θέματα σε ένα εργασιακό χώρο. Η προστασία του εργαζομένου, από ατυχήματα, τραυματισμούς, παθήσεις, ασθένειες κτλ είναι πρωταρχικής σημασίας, τόσο για τον ίδιο τον εργαζόμενο, όσο και για το κράτος.

Η προστασία της υγείας δεν σχετίζεται μόνο με την κοινωνική πλευρά ενός κράτους αλλά σχετίζεται και με τη δημοσιονομική πολιτική του, όσον αφορά την επιβάρυνση των δημόσιων ασφαλιστικών οργανισμών.

Ο ρόλος της Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Εργασίας είναι καθοριστικός στα θέματα αυτά.

Ο Γιατρός Εργασίας προβλέπεται όταν μία επιχείρηση απασχολεί περισσότερους από 50 εργαζομένους (51+).
Από τον πρώτο εργαζόμενο απαιτείται Γιατρός Εργασίας εφόσον η επιχείρηση δραστηριοποιείται με προϊόντα αμιάντου.

Κάθε επιχείρτηση οφείλει να έχει πρόγραμμα το οποίο υπολογίζει σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία (Π.Δ. 17/1996 και Π.Δ. 294/1988) τις ελάχιστες ώρες που απαιτούνται για την απασχόληση του Γιατρού Εργασίας, λαμβάνοντας υπόψη το απασχολούμενο προσωπικό και την κατηγορία επικινδυνότητας στην οποία ανήκει η επιχείρηση.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χαρίτσης: Δεν θα ξεμπερδέψετε με την Αριστερά

Ο κος Χαρίτης παράλληλα ζήτησε να σταλεί σαφές μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση της ΝΔ- Αναλυτικά …