Δευτέρα-Τρίτη η 48ωρη απεργία της ΠΝΟ

PNO2

Κλειστές θα παραμείνουν οι μηχανές των πλοίων το προσεχές διήμερο Δευτέρα και Τρίτη, που θα είναι αγκυροβολημένα στα λιμάνια με εντολή της πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, με προειδοποίηση στις εταιρείες που έχουν υπογράψει σύμβαση για την μεταφορά των μετανάστων, ότι δεν θα εκτελέσουν δρομολόγια μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Οι ναυτεργάτες εξηγούν ότι δεν θα επιτρέψουν να πληγούν περαιτέρω  από τη λαίλαπα των μνημονίων και τις νέες απαιτήσεις της τρόικας και διεκδικούν:

-Να σωθεί το ΝΑΤ,

-Να μην επιτραπεί η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ,

-Λένε όχι στην αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων σε βάρος της ασφάλειας των δρομολογίων και των επιβατών,

-Δεκδικούν αξιοπρεπείς συντάξεις

-Νέες προσλήψεις

-Ασφαλισμένο προσωπικό καθώς τον κλάδο τον θερίζει η μαύρη ανασφάλιστη εργασία,

-Να σταματήσει η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας και η υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών

-Παλεύουν για να διασφαλιστούν τα κεκτημένα δικαιώματα του κλάδου

Στις προσπάθειες αυτές θέλουν σύμμαχο την Ελληνική κοινωνία, από την οποία ζητούν "Κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση".

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΤτΕ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις, αυξήθηκαν τα δάνεια τον Φεβρουάριο

Οι καταθέσεις από νοικοκυριά και μη κερδοσκοπικά ιδρύματα μειώθηκαν κατά 156 εκατ. ευρώ και οι …