Μπαμπάδες: Δικαιούστε 6μηνο ΕΠΙΔΟΜΑ ανατροφής παιδιών

μπαμπασ

Το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στην βουλή προβλέπει την επέκταση της εξάμηνης άδειας ανατροφής τέκνου και στους άνδρες και χορήγησή της διαζευκτικά στον έναν εκ των δύο γονέων.

Χορηγείται μετά την τετράμηνη άδεια κύησης και λοχείας της μητέρας και είναι ανεξάρτητη από το μειωμένο ωράριο ανατροφής τέκνου.

Η άδεια είναι μετ” αποδοχών, καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ και διαμορφώνεται στα 586 ευρώ το μήνα συν τις ασφαλιστικές εισφορές.

Η προτεινόμενη ρύθμιση βρίσκεται σε συμφωνία με τις διατάξεις των Οδηγιών 2006/54/ΕΚ, 2010/41/ΕΕ και 2010/18/ΕΕ, όπως έχουν ενσωματωθεί στην ελληνική έννομη τάξη ενώ ταυτόχρονα επικαιροποιεί την ισχύουσα νομοθεσία στο πνεύμα της νομολογίας του ΔΕΕ τροποποιώντας ρυθμίσεις που έχουν απαρχαιωθεί και αντανακλούν στερεοτυπικές αντιλήψεις για την ανατροφή των παιδιών και την οικογένεια οι οποίες έχουν επισημανθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι παραβιάζουν την αρχή των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών στην εργασία και απασχόληση.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega   Στην …